Noitamina v první polovině 2017

Kuzu_1V posledních dnech jsme informovali o dvou titulech, které se objeví v programovém bloku noitaminA na stanici Fudži TV. Seriál Battery se začne vysílat v létě a Fuan wo Amu se dočkáme na podzim. Jarní období si uzmulo originální anime Kótecudžó no Kabaneri. Producenti však rovnou odhalili plány i na zimu a jaro 2017. Blok se vysílá každý pátek v jednu v noci. Původně šlo o půlhodinové vysílání, ovšem v roce 2010 došlo k rozšíření na hodinové vysílání, které většinou naplnily dva seriály. Loni se však vysílání stáhlo znovu na původních třicet minut, důvodem byla zvýšená tvorba animovaných filmů v koprodukci s noitaminA, mezi něž patří například Psycho-pass, Taifú no Noruda, Kokoro ga Sakebitagatterunda. a trilogie adaptací knih spisovatele s pseudonymem Itó Keikaku.

V lednu příštího roku se dočkáme seriálové adaptace mangy Kuzu no Honkai, za níž stojí kreslířka Jokojari Mengo. Manga zahájila v roce 2012 a doposud vydala na pět svazků. Svazek šestý půjde do prodeje koncem března. Série vychází v měsíčníku Big Gangan, který patří společnosti Square Enix. Děj se soustřeďuje na pár Awaja Mugi a Jasuraoka Hanabi. Ti spolu sice navenek představují dokonalou dvojici, jenomže ve skutečnosti chová každý v srdci někoho zcela jiného.

Příští rok na jaře zahájí již dříve oznámené pokračování seriálu Saenai Heroine no Sodatekata, který vychází ze stejnojmenné knižní série spisovatele Marutoa Fumiakiho, kterou o ilustrace obohacuje Misaki Kurehito. Druhá série ponese název Saenai Heroine no Sodate-kata. flat. Série první se vysílala v loňské zimní sezóně a vydala na třináct epizod. Režie se ujal Kamei Kanta. Animační práce mělo na starost studio A-1 Pictures.

zdroje:   Animate,  Animate