MADHOUSE má projekt i na léto

mh_visualLoni v říjnu informovala společnost Dengeki Bunko o chystané animované adaptaci knižní série zvané Nedžimaki Seirei Senki: Tenkjó no Alderamin, kterou také propaguje pod zjednodušeným anglickým názvem Alderamin on the Sky („Alderamin na obloze“). Později bylo upřesněno, že adaptace bude mít podobu televizního seriálu. Po čerstvém otevření oficiálních stránek víme, kdy dojde k premiéře – letos v červenci. Web nabídl ještě první jména tvůrčího týmu a obsazení, jakožto i první plnohodnotný propagační obrázek.

Do čela projektu se postavil Ičimura Tecuo, pro nějž půjde o první větší režisérský projekt. Doposud dělal pouze jako režisér dílčích epizod a pomocný režisér. Scénář dostal na starost Jasukawa Šógo, který stejnou funkci zastal i u seriálů Terra Formars a Šokugeki no Sóma. Návrhy postav nakreslí Kacuki Kunio, jehož zkušenosti zahrnují režii animace u titulů Aoi Bungaku a Black Lagoon: The Second Barrage. Zvukovou režii bude mít v rukou Iwanami Jošikazu, jako tomu bylo i u Cencoroll a Girls und Panzer.

V hlavních rolích se představí jména Čisuga Haruka, Okamoto Nobuhiko, Madžima Džundži, Minase Inori, Kanemoto Rjósuke a Taneda Risa. Animační práce byly svěřeny studiu MADHOUSE.

Za knižní sérií stojí Uno Bokuto, jehož text o ilustrace obohacují kreslíři Sanbasó a Rjútecu. První díl vyšel v červnu roku 2012. V současné chvíli série čítá osm knih. V roce 2014 se knihy dočkaly zpracování v manga podobě, kterého se ujal kreslíř Kawakami Taiki. Svět se nachází v rozvratu, když vyvstane válečný konflikt mezi císařstvím Katjvarna a republikou Kioka. Na straně císařství se objevuje mladík jménem Ikta, jenž se i přes své záletnictví a lenost stane jedním z vojevůdců. To je však prozatím hudbou budoucnosti, jelikož v současné chvíli se Ikta teprve připravuje na složení armádních zkoušek.