Hundred zahájí letos v dubnu

hundredMinulý rok v květnu bylo na akci věnované desátému výročí značky GA Bunko oznámeno, že se knižní série Hundred dočká animované adaptace. Novely vycházejí právě pod značkou GA Bunko, kterou publikuje nakladatelství SB Creative. Oficiální stránky nově nabídly poslední propagační obrázek, upoutávku a informace o vysílání. Trailer je ke zhlédnutí na konci článku. Premiéru si seriál odbude na stanici TV Tokio v úterý 5. dubna ve dvě v noci.

Režie seriálu se ujal Kobajaši Tomoki, který je podepsán pod Utawarerumono a Akame ga Kill!. O scénář se postaral Širane Hideki, jako tomu bylo i v případě Hidan no Aria a Date a Live. Návrhy postav nakreslila Tanaka Kie, jež pracovala u anime Absolute Duo jako hlavní režisérka animace. Hudební doprovod složí Naruse Šúhei, jehož tvorba zněla i v seriálech Hacka Doll: The Animation a Rjúsei no Rockman. Animační práce byly svěřeny studiu Production IMS.

V hlavních rolích uslyšíme Mao, Ókubo Rumi, Jošioku Maju, Okuno Kaju a Hasegawu Jošiakiho. Úvodní píseň nazvanou BLOODRED nazpívá kapela D-selections. Singl vyjde 25. května. Písně k závěrečným titulkům byly oznámeny rovnou čtyři. Každé se zhostí seijú podílejících se na anime. První „EYES ON ME“ poskytnou Ókubo Rumi a Jošioka Maju. Druhou „TABOOLESS“ nazpívají Mao, Kinugawa Rika a Makino Jui. O třetí „Hardy Buddy“ se postarají Ócubo Juka a Hatano Wataru a poslední „Jewels Of Love“ nazpívá Jošioka Maju společně s Okuno Kajó. Všechny tyto písně se také objeví jako singly. První z nich vyjde ve stejný den jako CD s úvodní znělkou, druhá závěrečná píseň se bude prodávat od 22. června a na dvě poslední si budeme muset počkat až do 27. července.

Za předlohou stojí autor Misaki Džun, jehož text obohatil o ilustrace Okuma Nekosuke. Série v současné chvíli čítá devět knih. V roce 2013 se dočkala adaptace v podobě mangy. Ta vydala materiálu na dva svazky a poté v časopise Dragon Age skončila. Záhadná forma života napadá Zemi a jediné, co s ní něco zmůže jsou speciální zbraně zvané Hundred. Nositelem takové zbraně by se chtěl stát i Kisaragi Hajato, který se proto vydává na bojovou akademii, kde jej čekají chvíle radostí i starostí.