Dubnový návrat Ušio to Tora

key_ver2V uplynulých několika týdnech došlo k několika aktualizacím oficiálních stránek anime Ušio to Tora. Z předchozích jsme znali pouze nový propagační obrázek, podrobnosti o nových znělkách a speciální promítání. Nejčerstvější informace přinesly přesné datum vysílání druhé části seriálu. K odvysílání nové epizody dojde 1. dubna v 22:30 na televizní stanici Tokyo MX, časový slot zůstává tedy stejný jako u první části. 13. března došlo k předpremiéře 27. epizody. Zvláštní promítání se uskutečnilo v 16:30 v kino komplexu United Cinema Tojosu. Na akci došlo také k odhalení, že úhlavního nepřítele Hakumen-no-mono namlouvá Hajašibara Megumi.

Ušio to Tora vychází z předlohy kreslíře Fudžity Kazuhira. Ten se na adaptaci podílí jako příběhový poradce. Fudžita se rozhodl některé dějové linky a odbočky ze svého díla vystřihnout či zaonačit, aby vyprávění působilo více semknutě a ne příliš epizodicky. Jako režisér se osvědčil Nišimura Satoši. Hlavním scénáristou je Inóe Tošiki. Návrhy postav nakreslila Mori Tomoko, jež se ujala i hlavní režie animace. Za hudebním doprovodem stojí Segawa Eiši. Jako kreativní producent na tvorbu dohlíží Marujama Masao. Animační práce vznikají společnými silami studií MAPPA a VOLN.

Seriál bude ve výsledku čítat devětatřicet epizod, které se odvysílají ve dvou částech. První, čítající šestadvacet epizod, se vysílala loni od července do prosince. Druhá část obsáhne zbylých třináct dílů. Ty se dočkají nové úvodní písně „Šúgawari no Kiseki no Šinwa“, kterou stejně jako první opening nazpívá kapela Kinniku Šódžo Tai. Novou závěrečnou píseň „Kessen Zenja“ nazpívá kapela LUNKHEAD, která tímto poprvé zabrousí do anime průmyslu.