Druhý a třetí film trilogie Adžin

news_xlarge_AJN_KV03_take2_0223V pondělí 7. března byla oficiální webová prezentace filmové trilogie Adžin doplněna o bližší informace o druhém a třetím dílu. Druhý film se do kin vypraví 6. května, přičemž lístky bude možno předobjednat již od 18. března. Snímek poběží v kinech po tři týdny. Nový propagační obrázek můžete vidět vlevo. Druhý film ponese podtitul Šótocu („Srážka“). Poslední díl trilogie půjde do kin 23. září a jeho podtitul zní Šógeki („Střet“).

Projekt je v rukou animačního studia Polygon Pictures, které zpracovalo například obě série anime Sidonia no Kiši a Sanzoku no Musume Ronja. Režisérem se stal Andó Hiroaki, jenž režíroval mimo jiné kraťas Norageki!. Dohlíží na něj Sešita Hirojuki, který je hlavním představitelem rozšíření Polygon Pictures do anime scény. Hlavním scénáristou je Seko Hiroši. Návrhy postav zpracoval Morijama Júki a hudební doprovod složil Kanno Júgo.

Filmová trilogie se dočkala i přetvoření do podoby televizního seriálu, který se v současné době vysílá na stanici MBS v programovém bloku Animeism. Série bude čítat třináct epizod, které postupně vyjdou na šesti blu-ray discích. Do animované podoby bude zpracována i speciální kapitola. OVA bude přibaleno k osmému svazku původní mangy, který vyjde 6. května. Doprovodnou píseň „Joru wa Nemurerukai?“ k filmu poskytla kapela flumpool. Stejná píseň slouží televizní sérii jako opening. Píseň k závěrečným titulkům nazpíval představitel hlavní role Mijano Mamoru.