Amaama to Inazuma v televizi

amaama_visualV pondělí 7. března bylo oficiálně oznámeno, že se manga Amaama to Inazuma dočká animované adaptace. Informace byla otištěna na obálce nového čísla měsíčníku good! Afternoon, kde předloha pravidelně vychází. Souběžně s vydáním časopisu pak byly spuštěny oficiální stránky a twitterový účet. Adaptace bude mít podobu televizního seriálu, jehož premiéru můžeme očekával letos v červenci. Vedle první upoutávky nabídly stránky ještě základní jména tvůrčího týmu, propagační obrázek a hlasové obsazení.

Režie se ujal Iwasaki Taró, který režíroval anime Iššúkan Friends. a Mikagura Gakuen Kumikjoku. Hlavním scénáristou se stal Hirota Micutaka, jenž je podepsán pod seriály Bakumacu Rock a Phantasy Star Online 2 The Animation. Návrhy postav pro animátory překreslil Harada Hiroki, jako tomu bylo i u Jú-Gi-Ó! Zexal a Romeo x Juliet. Animační práce má v rukou studio TMS Entertainment, jemuž vypomáhá společnost Šin-Ei Animation.

V hlavní roli se jako Inuzuka Kóhei představí Nakamura Júiči. Jeho dceru Inuzuku Cumugi namluví Endó Rina. A středoškolačce Iidě Kotori poskytne hlas Hajami Saori.

Za původní mangou stojí autorka i kreslířka Amagakure Gido, jejíž dílo začalo vycházet na začátku roku 2013 a v současné chvíli čítá šest svazků, přičemž ten nejnovější vyšel právě 7. března. Středoškolský učitel Inuzuka Kóhei dělá, co může, aby řádně vychoval svou dceru Cumugi, když je na to po smrti své ženy sám. Naneštěstí je Kóhei otřesný kuchař, a tak se musí dvojice často smířit s kupovanou večeří. Shoda okolností svede Inuzukovi dohromady s Kóheiovou studentkou Iidó Kotori, která jako zdatná kuchařka možná bude schopná pro dvojčlennou rodinku něco udělat.