Sci-fi manga Orange se dočká animovaného zpracování

news_xlarge_orange_visualNa začátku tohoto týdne bylo oznámeno, že sci-fi manga Orange autorky Takano Ičigo se v létě dočká anime adaptace. Existenci tohoto projektu již v říjnu loňského roku na svém Twitteru naznačoval budoucí režisér Hamasaki Hiroši, který je znám díky anime Steins;Gate. Nechal se také slyšet, že na animované převyprávění tohoto příběhu si dělal zálusk již delší dobu. Režírovat bude ve studiích TMS Entertainment a Telecom Animation Film a spolupracovat s ním bude scénáristka anime Čihajafuru 2, Kakihara Júko. Vzhled postav pak dostal na starost Júki Nobuteru (Sakamiči no Apollon).

Příběh je americkým distributorem popisován takto: Všichni něčeho litujeme. Kdo by tedy nevyužil šance změnit minulost? Život se šestnáctileté Takamiji Naho změní od základů ve chvíli, když objeví dopis od svého dvacetisedmiletého já. V něm se totiž píše, že se zanedlouho v její třídě objeví nový žák, Naruse Kakeru, na kterého si musí dávat pozor. Ale proč? Naho se musí rozhodnout, jak s dopisem a jeho záhadným varováním naloží a co to znamená nejen pro její, ale i pro Kakerovu budoucnost.

Takano tuto mangu začala vydávat v roce 2012 v časopisu Bessacu Margaret od vydavatelství Šúeiša, dva roky poté se ale přestěhovala do seinen měsíčníku Manga Action od vydavatele Futabaši. Manga zakončila svůj děj minulý rok v zářijovém díle zmíněného měsíčníku a již stačila inspirovat stejnojmenný hraný film.

zdroj:   ANN