Novela Ókami to Kóšinrjó hlásí návrat po pěti letech

spice_and_wolfJe tomu již deset let, co vyšla první kniha ze série Ókami to Kóšinrjó. Při této příležitosti se rozhodl její autor, Hasekura Isuna, vydat pokračování této série. Fanoušci se ho dočkají již příští měsíc v časopise Dengeki Bunko Magazine, jenž se na japonská prodejní místa dostane devátého dubna. Samotné oznámení bylo doplněno ilustrací autora kreseb celé série, Ajakury Džú, s textem „Příběh moudré vlčice Holo a obchodníka Lawrence bude pokračovat!“.

Knihy vypráví o potulném středověkém obchodníkovi Lawrencovi, který na svých cestách narazí na vlčí bohyni Holo. Ta se k němu po dohodě přidá, a tak společně cestují a provádějí obchody v různých městech a vesnicích.

Série čítá dohromady sedmnáct knih, první z nich vyšla v roce 2006 a poslední se fanoušci dočkali v roce 2011. Novela inspirovala i několik adaptací, konkrétně dvě anime série, OVA a mangu, jež stále vychází. Kromě těchto novel je Hasekura Isuna znám i díky sérii vizuálních her World End Economica, která se skládá ze tří epizod, z toho dvě jsou dostupné i u nás prostřednictvím Steamu.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll