Letošní Anime Tamago se představuje

signalmd_450Oficiální stránky projektu Anime Tamago prošly aktualizací, jejímž hlavním předmětem byla nová upoutávka ukazující letošní zářezy tohoto projektu v pohybu. Na zmíněný trailer se můžete podívat pod článkem. Produkce čtyř animovaných dvacetiminutových filmů bude probíhat do konce března. Ty budou následně odvysílány na televizních stanicích ytv, MBS a Animax. Celý projekt zahájil v roce 2010, kdy byl znám jako Project A, pro následující léta se název změnil na Anime Mirai a nyní došlo k další úpravě na Anime Tamago. Program si klade za cíl prakticky zaučit nové nadějné animátory.

První filmeček ponese název Colorful Nindža Iromaki. Režie i scénáře se ujal Kobajaši Kentaró, nováček v anime průmyslu. Produkci vede Sakurai Jošiki ve studiu Signal MD, které je sesterskou společností studia Production I.G. Druhým filmem je UTOPA, kterou režíruje Tanaka Takahiro. Ten se u loňského filmu Harmony postaral o návrhy postav a hlavní režii animace. Anime vzniká u Studio 4°C pod vedením producentky Ogiwary Tomoko.

4c_450v2 tezuka_450 buemon_450

Třetí epizoda se jmenuje Kaččikenee! a jejím režisérem se stal Jošimura Fumihiro, který dělal i na Kumi to Tulip spadajícím do loňského Anime Mirai. Návrhy postav zajistil Seja Šindži. Producentem je Šimizu Jošihiro. Animační práce probíhají u studia Tezuka Productions. Posledním letošním kouskem je Kaze no Matasaburó. Jeho režisérem je Jamada Hiroki, jenž vede animátory studia Buemon. O produkci se stará Takajama Kijohiko.