Kumamiko se dočká anime zpracování

kumamiko_keyLoni v říjnu zveřejnila společnost Media Factory skrze svůj YouTube účet upoutávku oznamující adaptaci mangy zvané Kumamiko – Girl Meets Bear. V současné době již oficiální stránky anime nabízí o celém projektu dostatek informací. Půjde o televizní animovaný seriál, jehož premiéry se dočkáme na jaře letošního roku. K anime byl otevřen twitterový účet. Animační práce probíhají u studií Kinema Citrus a EMT Squared.

Režie se ujal Macuda Kijoši, který se doposud angažoval jako režisér dílčích epizod například u anime Durarara!! a Rozen Maiden. O scénář se postará Pierre Sugiura a nováček Iketani Masao. První jmenovaný dělal na adaptaci mangy Barakamon. Návrhy postav obstaral Saita Hirojuki, jenž se také chopil pozice hlavního režiséra animace. Podepsán je například pod seriálem Ore no Nónai Sentakuši ga, Gakuen Lovecome o Zenrjoku de Džama Šite Iru z roku 2013.

V hlavní roli Amajadori Mači se představí seijú Hioka Nacumi. Jejím medvědím kamarádem se stane Jasumoto Hiroki. Přihrávat jim budou Okicu Kazujuki a Kitamura Eri jako Amajadori Jošio a Sakata Hibiki. Úvodní píseň k seriálu nazpívá Hanatani Maki, zatímco tu k závěrečným titulkům společně vytvoří seijú dvou hlavních postav.

Předloha kreslíře Jošimota Masumeho zahájila v roce 2013 a doposud vydala materiálu na pět svazků. Nové kapitoly vychází v měsíčníku Comic Flapper, jejž vydává nakladatelství Kadokawa. Mači se stará o horskou svatyni, jejímž patronem je medvěd jménem Nacu. Dívka se jednoho dne rozhodne, že by chtěla začít chodit do městské školy. Nacu vyžaduje, aby Mači nejdříve splnila sérii zkoušek, které ji naučí rušnému životu ve městě.