Kidó Senši Gundam Unicorn míří i na televizní obrazovky

guniInformační portál věnovaný rozsáhlé značce Gundam přinesl novinku týkající se anime Kidó Senši Gundam Unicorn. Původně filmová série bude přetvořena do podoby televizního seriálu a následně se odvysílá na stanici TV Asahi každou neděli  v 7:00. První epizoda zahájí 3. dubna. Série poběží nepřetržitě půl roku a ponese název Kidó Senši Gundam Unicorn RE:0096. Také byl zveřejněn první propagační obrázek k seriálu.

Na přetvoření bude dohlížet sám režisér filmové heptalogie Furuhaši Kazuhiro, který režíroval například seriály Hunter x Hunter z roku 1999 a Zipang. Fukui Harutoši se u filmů postaral o scénář stejně jako v případě snímku Učú Kaizoku Captain Harlock z roku 2013. Původní návrhy postav nakreslil Jasuhiko Jošikazu a pro animátory je upravila Takahaši Kumiko, jejíž další práce je vidět v aktuálně běžícím Akagami no Širajuki-hime. Kromě toho se rovněž chopila role přední režisérky animace. Animační práce i produkci vedlo studio Sunrise.

Z hlasového obsazení se můžeme těšit na jména jako Fudžimura Ajumi, Učijama Kóki, Narita Ken, Kaida Júko a Ikeda Šúiči, který kromě své postavy namluví ještě závěrečné upoutávky na další epizody. Hudební doprovod zůstává v rukou Sawanoa Hirojukiho, který pro televizní verzi složí několik nových skladeb. Kromě toho také v rámci svého hudebního projektu SawanoHirojuki[nZk] poskytne k seriálu úvodní píseň a dvě písně k závěrečným titulkům. Na úvodní písni bude spolupracovat se zpěvačkou Tielle. První závěrečnou píseň nazpívá naNami a druhou Aimer.

Filmová verze zahájila v únoru roku 2010 a původně byla plánována jako hexalogie. Po značném úspěchu v kinech i při následném prodeji pevných médií byl úvodní záměr pozměněn a došlo k rozšíření projektu na heptalogii. Filmy adaptují desetidílnou knižní sérii stejného jména, pod níž je podepsán autor Harutoši Fukui. Loni v závěru prosince však bylo oznámeno, že se spisovatel k sérii vrátí a naváže jedenáctou knihou, jejíž vydání máme očekávat letos na jaře.