Iga no Kabamaru se po letech dočkal pokračování

img_0Japonský novinkový portál Mantan Web informoval v neděli 31. ledna o návratu mangy Iga no Kabamaru (v překladu „Žrout z Iga“). Dojde tak formou pokračování nazvaného Iga no Kabamaru Sorikara, které naváže na konec původní mangy. Nakladatelství Šúeiša novou knihu oficiálně pustí do prodeje 25. února. Kreslířka Azuki Jú, tak na své dílo naváže po celých dvaatřiceti letech.

Manga Iga no Kabamaru vycházela v letech 1979 až 1981 v časopise Bessacu Margaret, který jde do prodeje každý měsíc. Příběh vydal na dvanáct svazků, které v pozdějších letech doplnily ještě dva svazky vedlejších příběhů. Manga byla později znovu vydána v nové edici, která z původních dvanácti svazků udělala čtyři. Dílo se v roce 1983 dočkalo čtyřiadvaceti epizodní animované adaptace režírované Kohanawou Tameem. V témže roce došlo i na hrané filmové zpracovaní, jehož otěží se ujal Suzuki Norifumi.

Děj je situován do japonské provincie Iga, kde žije mladý nindža Kagemaro. Mladík je znám svým nezměrným apetitem, a proto mu nikdo neřekne jinak než Žrout. Jednoho dne Kagemarovi zemře dědeček a učitel v jedné osobě. Nebohý mladík se tedy se známými přestěhuje z horské vísky do Tokia, kde se pokusí přizpůsobit životu ve městě. Dojde však k tomu, že se zaplete do sporu mezi dvěma školami.

zdroj:   Mantan Web