ALL OUT!! v animované podobě

mainLoni v září jsme se skrze měsíčník Morning Two dozvěděli, že se chystá televizní animovaná adaptace mangy ALL OUT!!, která se odvysílá v roce 2016. V pondělí 22. února došlo k aktualizaci oficiálních stránek, která potvrdila, že půjde o seriál. Nové informace dále obsahovaly období premiéry, první pohled na vzhled adaptace, základní členy tvůrčího týmu a hlasového obsazení.

Na režisérskou sesli usedl Šimizu Keniči, který režíroval film Avengers Confidential: Black Widow & Punisher a Kiseidžú: Sei no Kakuricu. Hlavním scénáristou se stal Jokotani Masahiro, jenž spáchal scénáře k seriálům Free! a Hataraku Maó-sama!. Vypomáhat mu bude Irie Šingo, který psal scénáře k dílčím epizodám Kuroko no Basuke. Návrhy postav pro animátory nakreslil Šino Masanori, jehož můžete znát z anime Black Lagoon a Šigurui.

V hlavních rolích se představí Čiba Šója, Ósaka Rjóta, Adači Júto a Hosoja Jošimasa. Animační práce mají na starosti studia MADHOUSE a TMS Entertainment. Produkce se účastní rovněž studio Telecom Animation Film, japonská asociace pro ragby a televizní stanice NTV, kde by se mělo anime letos na podzim začít vysílat. Producent anime sekce NTV se na svém twitteru již loni zmiňoval, že Šimizu Keniči pracuje na svém dalším projektu.

Za předlohou stojí kreslířka Amase Šiori, jejíž dílo začalo vycházet v závěru roku 2012. Doposud bylo vydáno osm sborných svazků. Svazek osmý vyšel jak v regulérní edici, tak v limitované verzi, k níž bylo přibaleno zvukové CD, kde se poprvé v akci představí hlasové obsazení hlavních rolí. Hrdinou mangy je Gion Kendži, který se skamarádí s Iwašimizuem Sumiakim a rozhodne se po jeho vzoru vstoupit do školního ragbyového týmu.