Webová manga v podobě seriálu

obi01Japonská veřejnoprávní televizní stanice NHK oznámila další chystaný projekt, který bude vysílat. Jedná se o animovanou adaptaci webové mangy Neko Neko Nihonshi. Půjde o seriál, jehož premiéry se dočkáme již letos na jaře. Konkrétněji pak ve středu 6. dubna, kdy bude v programovém bloku Tensai TV-kun v 18:45 odvysílána první epizoda. V daném časovém slotu se v současné době vysílá seriál Tantei Team KZ Džiken Note, jenž začal loni v říjnu a s příchodem jara zřejmě skončí. Formát seriálu by měl odpovídat deseti minutám vysílacího času na epizodu.

Režie se ujme Kawamura Tomohiro, který pracoval i na seriálu Baby Gamba a filmu Gamba to Nakamatači. Hlavním scénáristou se stal Takada Rjó, jenž s anime nemá zkušenosti, ovšem zato tvořil scénář k filmové adaptaci mangy Gin no Sadži. Vypomůže mu Šimizu Tadaši, který s anime rovněž zkušenosti nemá, ale psal scénář ke snímku W: Futacu no Kao wo Mocu Onnatači. O animační práce se postará studio Joker Films.

Za předlohou stojí kreslíř Soniši Kendži, který na svém současném díle pracuje od února loňského roku. Kapitoly vycházejí pod hlavičkou časopisu Comic Ruelle, jejž spravuje nakladatelství Džicugjó no Nihonša. Manga vyobrazuje významné osobnosti dějin, ovšem v podobě koček. Nakladatelství doposud vydalo jeden sborný tištěný svazek. Druhý se již chystá na 9. února.

nekoneko_anime

zdroj:   Natalie