Teekjú získává konkurenta

news_xlarge_usakame1Na loňském zimním Comiketu bylo oficiálně oznámeno, že se manga s názvem Usakame dočká animované adaptace. Nedlouho poté byly aktualizovány stránky předlohy o doplňující informace. Ty prozradily, že půjde o televizní seriál, jehož premiéry se dočkáme letos na jaře. Hlavní postavy namluví hudební uskupení Earth Star Dream; těšit se tedy můžeme na jména jako Tanidžiri Maria, Koide Hikaru, Araida Izumi a Nakašima Juki, které se představí v hlavních rolích. Sekundovat jim budou Sogabe Eri, Aihara Arisa, Takao Kanon a další.

Režie se ujal Itagaki Šin, který nabral zkušenosti u projektů Black Cat, Devil May Cry a Takamija Nasuno Desu!. O animaci se postará studio Millepensee, které dělalo například na filmu Wake Up, Girls! Zoku Gekidžóban.

Za předlohou stojí duo Roots a Kirisawa Džúzó, přičemž první jmenovaný obstarává děj a druhý kresbu. Manga vychází v časopise Comic Earth Star, jejž publikuje nakladatelství Earth Star Entertainment. První sborný svazek vyšel loni 12. prosince. V hlavních rolích vystupují postavy, jež se původně objevily jako protivnice hrdinek mangy Teekjú, za kterou stojí týž autor – Roots. Aby těch pojítek k Teekjú nebylo náhodou příliš málo, tak animovanou adaptaci této mangy režíruje Itagaki Šin, jenž stejnou pozici zastane i u nadcházejícího Usakame anime.