Sakamoto Kazuja rozvede Šinkaiův kraťas

kanojoÚnorové číslo měsíčníku Newtype informovalo o novém animovaném projektu, na nějž se můžeme těšit. Půjde o televizní animovaný seriál s názvem Kanodžo to Kanodžo no Neko: Everything Flows, jež bude vycházet z krátkého filmu Kanodžo to Kanodžo no Neko, za nímž stojí režisér a scénárista Šinkai Makoto. Vysílat se začne v pátek 4. března na stanici Tokio MX. Konkrétně v časovém slotu nazvaném Ultra Super Anime Time, kde se mimo jiné představily série Kagewani, Hacka Doll: The Animation a Sekkó Boys.

Na režisérském postu se poprvé v kariéře představí Sakamoto Kazuja, který doposud pracoval jako animátor, režisér dílčích epizod a režisér animace. O návrhy postav i hlavní režii animace se postará Umišima Čiho, jež navrhovala postavy i pro anime Black Bullet a Colorful Nindža Iromaki. Režii zvuku dostal na starost Curuoka Jóta, jehož praxe zahrnuje Owari no Seraph a Suzumija Haruhi no Júucu. Animační práce jsou v rukou studia Liden Films.

V hlavním trojlístku se představí Asanuma Šintaró, Hanazawa Kana a Jahagi Sajuri. Původní kraťas je čistě autorskou prací Šinkaie Makota, který zastal vše od obrazového scénáře, přes režii až po samotnou animaci. Na pětiminutovém filmu pracoval pět měsíců. Hudbu složil autor s pseudonymem Tenmon, který skládal hudební doprovod i k dalším Šinkaiovým filmům jako jsou Hoši no Koe; Kumo no Mukó, Jakusoku no Bašo; Bjósoku 5 Centimeter a Hoši wo Ó Kodomo.

zdroj:   Otakomu