Ošiiho zahraniční hraný film konečně dorazí do Japonska

PosterSpolečnost Toei vydala ve čtvrtek 28. ledna tiskovou zprávu týkající se filmu Garm Wars: The Last Druid, za nímž stojí režisér i scénárista Ošii Mamoru. Zpráva informuje o chystané japonské premiéře, hlasovém obsazení i překladateli scénáře. K uvedení do kin dojde letos 20. května pod prostým názvem Garm Wars. O produkci japonské lokalizace se stará Suzuki Tošio. Překlad zajistil Urobuči Gen.

O japonské znění se postará režisér dabingu Učikoši Rjóči, který zvládl zvukovou režii například u anime Hacka Doll The Animation. V hlavních rolích pak uslyšíme Paku Romi, Džó Haruhikoa a Hošino Takanoriho, kteří postupně nadabují herce Mélanie St-Pierre, Lance Henriksen a Kevin Durand.

Snímek vypráví o zemi Annwn, kde spolu věčně zápolí tři kmeny klonových vojáků. Khara, jedna z vojáků, unikne z bitvy a zběhne. S dalšími společníky se snaží zjistit pravdu o neutichajícím sváru svého světa. Film vznikal v japonsko-kanadské koprodukci. Nejdříve byl slavnostně uveden na Tokijském mezinárodním filmovém festivalu v roce 2014. Ošii začal na filmu pracovat již před šestnácti lety, ovšem když mělo dojít k realizaci, tak si uvědomil, že tehdejší technologie by mu nedovolily vytvořit žádaný obraz světa. Režisér projekt vyzdvihl z popela v roce 2012.

zdroj:   Natalie