Návrat staré známé dvojky

ashibe_animerereJaponská veřejnoprávní stanice NHK vedle Neko Neko Nihonši oznámila další nový animovaný projekt. Tentokrát půjde o adaptaci mangy zvané Šónen Ašibe, na níž se můžeme těšit ještě letos na jaře. Půjde o televizní seriál, který se začne vysílat v úterý 5. dubna v 18:45, kde se nyní vysílá anime Omakase! Miracle Cat-dan. Nový seriál ponese název Šónen Ašibe: Go! Go! Goma-čan a každá jeho epizoda bude dlouhá deset minut.

Na režisérskou sesli usedl Kondó Nobuhiro, jenž režíroval například Nobunagun a Kekkó Kamen. Hlavním scénáristou se stal Takeuči Tošimicu, který se může pochlubit prací na seriálech Weiss Survive R a Saint Seija: Soul of Gold. O animační práce se postará studio Bridge.

Za předlohou stojí kreslířka Morišita Hiromi. Manga vycházela v letech 1988 a 1994 v týdeníku Young Jump, jejž publikuje nakladatelství Šúeiša. Celkem vydala na osm svazků, kterých se souhrnně prodalo přes pět milionů výtisků. Manga se již dříve dočkala animovaného zpracování. V roce 1990 produkovala společnost Pony Canyon jednodílné OVA, po němž v roce 1991 přišla první televizní série, na níž v roce 1992 navázalo pokračování. Obě série se vysílaly na stanici TBS.

zdroj:   Natalie