Japonci to znovu roztočí se super káčami

bbbSpolečnost Takara Tomy oživuje značku Beyblade a vedle nové série hraček, která do japonských obchodů dorazila loni v červenci, produkuje též novou animovanou sérii. Ta ponese název Beyblade Burst a stejně jako v případě nových hraček představí nový prvek v podobě možnosti „rozstřelit“ soupeřův kotouč při dostatečně silném nárazu. Seriál uvidíme již tento rok na jaře. Oficiální stránky celé frančízy zveřejnily propagační obrázek, tvůrčí tým a také upoutávku.

Režie se ujal Akijama Kacuhito, mezi jehož tvorbu patří OVA Bastard!! Ankoku no Hakai Šin a fotbalový seriál Inazuma Eleven. Hlavním scénáristou se stal Sonoda Hideki, který psal i Trouble Chocolate a Samurai Gun. O návrhy postav se postaral Óhaši Tošiaki, jenž je navrhoval i pro Danball Senki Wars. Jinak má zkušenosti převážně jako animátor. O rozpohybování postaviček i jejich káč se zaslouží animátoři studia OLM.

V popředí nového děje stojí energický klučina Aoi Bart, jehož hlavní strategií v boji je přímý útok. Jeho káču obývá duch zvaný Valkyrie. Kurenai Šú je Bartovým nejlepším kamarádem a malým géniem, když dojde na Beyblade. Oba chlapci se rozhodnou porovnat své síly s ostatními v turnaji WBBA. Anime volně vychází ze stejnojmenné mangy kreslíře Mority Hiroa.