Japonci se mohou těšit na nový fotbalový film

u31_1Novinkový portál Natalie v neděli 17. ledna informoval o nadcházející adaptaci mangy zvané U-31. Půjde o hraný film, jehož premiéra v kinech je plánována na letošní léto. Projekt vzniká k pětadvacátému výročí fotbalového klubu JEF United Ičihara Čiba. V hlavních rolích se objeví Baba Rjóma, Nakamura Juiči, Osugi Ren, Kacumura Masanobu a Tanimura Micuki. Režie se ujal Tani Kendži, jenž režíroval i film Rjúsei, který si odbyl premiéru v roce 2014.

Kóno Acuhiko hrál za japonský reprezentační tým na Olympijských hrách v roce 1996 a všeobecně se čekalo, že z něj vyroste prvotřídní stálice fotbalové scény. Jenomže nic z toho se nestalo. Uběhly roky a Acuhikovi je nyní už jednatřicet a jeho klub mu nehodlá prodloužit smlouvu. Naštěstí dostává nabídku od týmu JEM Čiba, již přijímá a začíná trénovat, aby se zase dostal do formy. Jenomže to nebude mít příliš snadné, vzhledem k tomu, že jej jeho noví spoluhráči nehodlají jen tak přijmout.

Za původní mangou stojí autor Cunamoto Masaja a kreslíř Jošihara Motoki. Ti své dílo publikovali v týdeníku Morning, který vydává nakladatelství Kódanša. Příběh vycházel nepravidelně v letech 2002 až 2004 a vydal na dva svazky. Cunamoto Masaja v témže magazínu začal v roce 2007 vydávat další fotbalovou mangu – Giant Killing, u níž kresbu obstarává Cudžitomo. Giant Killing doposud vydala na osmatřicet svazků a stále vychází. V roce 2010 se manga dočkala animované adaptace režírované Kó Júem.

zdroj:   Natalie