Informace o nadcházející anime adaptaci mangy Sangacu no Lion

mvNa konci léta jsme zde psali, že magazín Young Animal oznámil hned dvě adaptace cenami ověnčené mangy Sangacu no Lion autorky Umino Čiky, přičemž se jednalo o oznámení televizní série a filmu. Nejnovější číslo Young Animal nyní vyšlo s podrobnějšími informacemi o chystaném anime projektu pro televizní vysílání.

Mezi jednu z nejdůležitějších nových informací patří skutečnost, že již bylo oznámeno přibližné datum vysílání a také stanice, na níž si anime odbude svou premiéru. Na podzim letošního roku by se mělo objevit na stanici NHK. Anime bude vznikat ve známém studiu Shaft pod dohledem režiséra Šinbóa Akijukiho, jehož si otaku komunita zapamatovala hlavně díky jeho účasti na projektech jako je Puella Magi Madoka Magica a Bakemonogatari.

Anime se již také dočkalo otevření svých oficiálních webových stránek společně s účtem na Twitteru. Ilustrace, jež webu vévodí, nakreslila sama mangaka Umino Čika a prvně se objevila na stránkách výše zmiňovaného čísla Young Animal. O chystané sérii se dále nechala slyšet, že se jí velice líbí předchozí produkce režiséra, a proto má sama velká očekávání, jak bude ve výsledku vypadat.