Drobný návrat animovaného Kekkai Sensen

keltukai_back201Nové číslo magazínu Jump SQ. CROWN přineslo oznámení týkající se mangy Kekkai Sensen i její animované adaptace. Jump SQ. CROWN je sesterskou publikací měsíčníku Jump SQ a vychází čtyřikrát do roka. Oznámení samotné se týkalo vydání knižního průvodce světem a postavami Kekkai Sensen, který obsáhne jak původní mangu tak anime. Vydání knihy je plánováno na 3. června. Kromě materiálu z mangy a anime bude v průvodci ještě publikována pětapadesáti stránková jednorázovka, z níž později vzešla Kekkai Sensen manga. Jednorázovka bude celá v barvě.

Hlavním předmětem oznámení týkající se vyloženě animované adaptace byla chystaná speciální epizoda, která bude přibalena ke zmíněnému průvodci. Na epizodě se sejde stejný tým, který zpracoval i loňský dvanáctidílný seriál. Vrátí se tedy režisérka Macumoto Rie, která povede animátory studia Bones.

Za předlohou stojí autor i kreslíř Nightow Jasuhiro, který začal svůj příběh regulérně vydávat v roce 2009 v časopise Jump SQ. 19.  Manga vydala na deset svazků. Jump SQ. 19 byl zrušen a Kekkai Sensen se přesunula do nového čtvrtletníku Jump SQ. CROWN, kde vychází jako pokračování pod celým názvem Kekkai Sensen Back 2 Back. Tomuto pokračování zatím vyšel první svazek.

zdroj:   Yaraon