Brain’s Base chystá jarní novinku

endride_visualVe čtvrtek 28. ledna byly otevřeny oficiální stránky nového projektu. Půjde o televizní seriál a hru pro mobilní telefony. Seriál bude mít animovanou podobu a jeho premiéra se chystá na letošní jarní sezónu. Anime společně produkují Brain’s Base a televizní stanice NTV, kde se začne v dubnu vysílat. Seriál ponese název Endride a bude čítat čtyřiadvacet epizod. Ve vysílání nebudou žádné prodlevy. Bližší informace budou představeny na akci AnimeJapan2016, kde dojde i ke zveřejnění první upoutávky. Návštěvníci akce dostanou příležitost vyzkoušet si demo hry pro mobilní telefony.

Režie projektu se ujal Gotó Keidži, jenž se postaral o Kiddy Grade a Kidó Senkan Nadesico. Hlavní scénáristkou se stala Mačida Tóko, která psala i pro seriály Tears to Tiara a Gate Keepers. O návrhy hlavních postav se postarali dva mangakové – Hagiwara Kazuši a Wacuki Nobuhiro. Hagiwara stojí za mangou Bastard!! a Wacukiho proslavil Ruróni Kenšin. Animační stránku věci zpracuje studio Brain’s Base.

Pozadu nezůstalo ani hlasové obsazení postav. V hlavních rolích uslyšíme dvojici Ono Kenšó a Masuda Tošiki. Přihrávat jim budou Mijama Karen, Takahaši Hiroki, Toriumi Kósuke a Óhaši Ajaka.

Seriál se zaměří na patnáctiletého Asanagu Šuna věčně nabitého optimismem. Jednoho dne náš klučina nalezne v kanceláři svého otce zvláštní krystal. Když se jej dotkne, je Šun přenesen do odlišného světa, kde narazí na Emilia, prince království Endra, jenž byl po nevydařeném pokusu o svržení krále uvržen do vězení. Bude na dvou mladících, aby se vzájemně domluvili a pokusili se společně dosáhnout svých cílů – získání trůnu pro Emilia a návrat do původního světa pro Šuna.