Aozora Yell zazáří na filmových plátnech

aozorayellManga časopis nakladatelství Šúeiša zvaný Bessacu Margaret přinesl v prosinci oznámení, jež informovalo o chystané hrané adaptaci mangy Aozora Yell, za níž stojí autorka i kreslířka Kawahara Kazune. Půjde o film, který se do japonských kin dostane v srpnu letošního roku. Produkovat ho bude společnost TOHO Pictures. Lednové číslo Bessacu Margaret přineslo další informace týkající se režiséra, herců a plánu natáčení. To proběhne letos v dubnu a květnu.

Režie se ujal Miki Takahiro, pro nějž nejde o první filmovou adaptaci mangy. Na kontě má například filmy Solanin, Ao Haru Ride a Bokura ga Ita. V hlavních rolích se představí Cučija Tao jako hlavní hrdinka Ono Cubasa, Takeuči Rjóma jako Jamada Daisuke a Hajama Šóno jako Mizušima Aki.

Předloha začala vycházet v roce 2008 a vyvrcholila v závěru loňského roku. Materiálu vydala na devatenáct svazků, které vyšly ve sborném nákladu tří milonů výtisků. Autorka Kawahara Kazune má na svědomí i mangu Ore Monogatari!!, na níž spolupracuje s kreslířkou užívající pseudonym Aruko. Aozora Yell sleduje dvojici prváků na střední škole Širato – dívku Ono Cubasu a chlapce Jamadu Daisukeho. Zatímco děvče se rozhodlo vstoupit do žesťového kroužku, mladík chce prorazit v basebalovém týmu. Po prvním náhodném setkání se dvojice spřátelí a začne se navzájem podporovat. Jak už to tak bývá, časem jejich vztah možná přeroste v něco víc…

aozorayell_herci

zdroje:   Natalie,  Natalie