Adaptace mobilní hry Seisen Cerberus již na jaře

seisen_cerberusTento týden japonská společnost GREE, zaměřující se primárně na mobilní hry, oznámila, že se podílí na tvorbě anime adaptace jejich hry s názvem Seisen Cerberus ve spolupráci s čínskou streamovací službou iQIYI. Samotné anime bylo pojmenováno Seisen Cerberus: Rjúkoku no Fatalite a diváci se jej na televizních obrazovkách stanice TV Tokyo dočkají v dubnu, kdy hra oslaví své páté narozeniny.

Anime se odehrává na kontinentu Kunaaan, kde je moc rozdělena mezi tři království. Nicméně mír mezi nimi je velmi křehký, stačí málo, aby zde vznikla válka. Kromě toho na kontinentu sídlí také zlý drak Daganzord, který rozsévá smrt, a nikdo není tak silný, aby jej porazil. Dva hrdinové, Bairo a Kismitete, se ho pokusili zastavit, ale nepodařilo se jim to a byli zabiti. Naštěstí jejich syn Hiiro byl zachráněn. Ten se rozhodl pomstít své rodiče, a tak se v šestnácti letech vydává na výpravu, jejímž cílem je zabití draka. Při této cestě potkává mnoho různých lidí a získává několik společníků.

Do režisérského křesla usedl Kondó Nobuhiro, jenž se podílel například na Nobunagun. Scénaře se ujal Ónogi Hiroši, jehož nejznámějším počinem je bezesporu Fullmetal Alchemist: Brotherhood. O návrh postav se zde postaral Tógecu Go, který na této pozici zde zažil debut. Animace probíhá ve studiu Bridge, jenž se v posledních letech podílelo například na Devil Survivor 2 The Animation nebo na Fairy Tail.

Upoutávka ke 4. narozeninám hry:

zdroje:   ANN,  Crunchyroll