Právníci z Gjakuten Saiban míří do TV

mainvisualLetos v září bylo na akci Tokio Game Show oznámeno, že se herní série zvaná Gjakuten Saiban (na západě vydávaná jako „Ace Attorney“) dočká animované adaptace. Původní informaci doprovázelo ještě upřesnění, že půjde o televizní seriál, jehož premiéru můžeme očekávat v dubnu příštího roku. 18. prosince došlo k odhalení tvůrčího týmu i hlasového obsazení. K vypuštění nových informací však došlo nechtěně o dvanáct hodin dříve, než to bylo původně zamýšleno. Informační portál Oricon zveřejnil článek s dodatečnými informacemi o anime, který však spěšně stáhl. Stanice YTV otevřela oficiální stránky adaptace.

Režie se ujal Watanabe Ajumu, který nabral bohaté zkušenosti s Doraemonem, Nazo no Kanodžo X a Učú Kjódai. O přetvoření hry do scénáře se postaral Tomioka Acuhiro, který dělal jako hlavní scénárista například na Chrno Crusade a Zetman. Návrhy postav nakreslila Óta Keiko, která totéž zařídila i pro Hjakko. Hudební doprovod složil Wada Kaoru, jehož skladby doprovodily i anime Harlock Saga a Casshern Sins. Animační práce má v rukou studio A-1 Pictures.

Co se hlasového obsazení týče, v hlavní roli Naruhodóa Rjúičiho se představí Kadži Júki. Sekundovat mu budou Iwasaki Masami jako Itonokogiri Keisuke, Nara Tóru jako Jahari Masaši, Tamaki Masaši v roli Micurugi Reidžiho, Nakamura Čie jako Ajasato Čihiro a Júki Aoi v roli Ajasato Majoi.

Animovaný seriál se bude vysílat od dubna příštího roku každou sobotu v 17:30 na televizních stanicích YTV a NTV, tedy v žádaném časovém slotu před anime Meitantei Conan. Anime vychází z herní série společnosti CAPCOM, která první díl vydala v roce 2001. Hráč se ujímá role advokáta Naruhodó Rjúiči a snaží se vyšetřit rozličné případy, získat stopy a svědectví, s nimiž se následně pokusí před soudem obhájit svého klienta.