P.A. Works oslaví patnáctiny originálním anime

visual_01Začátkem prosince animační studio P.A. Works oznámilo, že k patnáctému výročí své existence zahajuje produkci originálního animovaného projektu, na němž bude spolupracovat s režisérem Okamurou Tensaiem. Anime ponese název Kuromukuro. V pondělí 21. prosince došlo k otevření oficiální webové prezentace, která přinesla bližší informace o nadcházejícím anime. Nyní víme, že půjde o televizní seriál, jehož bychom se měli dočkat v průběhu příštího roku. Přesnější datum zatím uvedeno nebylo. První propagační obrázek můžete vidět vlevo. Úvodní upoutávka je ke zhlédnutí pod článkem.

Na režisérskou sesli se usadil již zmíněný Okamura Tensai, který vedl produkce Wolf`s Rain, Darker Than Black a Nanacu no Taizai. Hlavním scénáristou se stal Higaki Rjó, jehož scénáře posloužily seriálům Another a Seirei no Moribito. Návrhy postav poskytla Išii Juriko, jejíž práce se objevila i v Another a Nagi no Asukara.

V hlavních rolích se představí Azakami Jóhei jako Ómakennosuke Tokisada, Mao jako Širahane Jukina a Ueda Reina jako Sophie Noel. Na další jména tvůrčího týmu a hlasového obsazení si budeme muset ještě počkat. Anime bude distribuovat společnost Pony Canyon.

Vedle oficiálních stránek byl rovněž spuštěn twitterový účet. Seriál bude akční mecha sci-fi, ovšem informace o zasazení a ději jsou zatím skoupé. V roce 2011 oslavilo studio P.A. Works své desáté narozeniny další originální produkcí – seriálem Hanasaku Iroha.