Bude Naruto pokračovat další generací?

new_generationMinulý týden časopis Šúkan Šónen Jump spustil webové stránky s odpočtem, kterému vévodí nadpis „do další generace“, a na pozadí figurují zatemněné postavy z Naruta. Kromě toho je ve zdrojovém kódu uveden tag „Naruto“, takže není pochyb o tom, že na konci odpočtu se dočkáme novinky z tohoto univerza. Odpočet končí 19. prosince, což připadá na první den festivalu Jump Festa, kde se Naruto dočká svého prostoru na pódiu. Do té doby si budeme muset počkat na další podrobnosti.

Pro mnoho fanoušků se nejedná o nic překvapujícího, neboť v létě měl v japonských kinech premiéru film Boruto: Naruto the Movie (článek na Konatě zde), kde v čele je „nová generace“ – děti Naruta, Sakury a dalších protagonistů. Krom toho vyšlo celkem šest light novel, které popisují období mezi koncem mangy a filmem. Nicméně je otázkou, kdo bude za tímto projektem stát.

Kišimoto Masaši, který stojí za původní mangou a podílel se i na několika filmech, totiž již dříve prohlásil, že toto léto skončí s Narutem. S koncem Naruta je sám spokojený a navíc prohlásil, že si od Naruta potřebuje již odpočinout. Teprve až když zakončil mangu, tak si našel čas na svatební cestu, i když je ženatý již přes deset let. V srpnu dokonce prohlásil, že je rozhodnutý, jak bude vypadat jeho nová manga. Má již vymyšlené postavy a fanouškům prozradil, že se bude jednat o sci-fi. Rovněž zmínil, že oproti Narutu tato série bude pravděpodobně vycházet v delších intervalech.

UPDATE: Po konci odpočtu jsme se dozvěděli, že se skutečně dočkáme nového příběhu z další generace. Konkrétně se bude jedat o novou mangu, kterou Kišimoto Masaši sice nebude sám psát, nicméně bude na její tvorbu dohlížet. Kresbu bude mít na starosti Ikemoto Mikio, jenž doteď dělal Kišimotovi asistenta. O příběh se postará Kodači Ukyo, který se podílel na zatím posledním filmu a na jedné z novel.

Nová manga bude sledovat příběhy Narutova syna, Boruta. Podle toho se i manga bude jednoduše jmenovat Boruto a bude vycházet od příštího jara v časopise Šúkan Šónen Jump, kde vycházel i Naruto. Nicméně na rozdíl od Naruta nové kapitoly budou vycházet jenom jednou měsíčně.

zdroj:   ANN