Big Order uvidíme v televizi

big-guyNa přebalu osmého svazku mangy Big Order byla uvedena informace, že se příběh v příštím roce dočká animované adaptace. Půjde o televizní seriál, jehož premiéru můžeme očekávat na jaře roku 2016. Na přebalu bylo taktéž zmíněno, že tvůrčí tým i obsazení bude totožné s tím, které dělalo na speciální epizodě přibalené k limitované edici osmého svazku.

Na pozici režiséra byl dosazen Kamanaka Nobuharu, který režíroval speciál Meitantei Conan: Excalibur no Kiseki a dílčí epizody seriálu Flag. Hlavním scénáristou se stal Takajama Kacuhiko, jehož předchozí práce zahrnují Aldnoah.Zero a Katte ni Kaizó. Kodžima Čika zastane posty návrhářky postav a hlavní režisérky animace. Studio Asread se postará o animaci.

V hlavních rolích se můžeme těšit na Moritu Masakazua a Mikami Šiori. Sekundovat jim budou jména jako Šingaki Tarusuke, Misaki Mari, Tačibana Šinnosuke, Curuoka Satoši, Kuno Misaki, Tadokoro Azusa, Tačiki Fumihiko, Hajaši Jú a Harada Hitomi.

Manga pochází z hlavy autora i kreslíře Esunoa Sakaeho, který svůj příběh zahájil v roce 2011. Nové kapitoly vychází každý měsíc v časopise Šónen Ace, jejž publikuje nakladatelství Kadokawa Šoten. V centru dění stojí středoškolák Hošimija Eidži, který si v minulosti přál zničení světa, k čemuž téměř i došlo. Eidži je totiž jedním z vyvolených, kterým byla svěřena moc splnit si vlastní přání.

zdroj:   Yaraon