Actas tvoří dopředu

news_xlarge_ld_kokuchiOficiální twitterový účet mangy nazvané Long Riders! odhalil bližší informace o chystané animované adaptaci. Mezi podrobnostmi bylo zveřejněno přibližné datum premiéry, hlasové obsazení, hlavní pozice tvůrčího týmu a propagační obrázek. Televizního seriálu se dočkáme v podzimní sezóně roku 2016. Půjde o klasický formát půlhodiny na epizodu. Původní manga kreslíře Mijake Taišiho už stihla inspirovat dvě turistické knihy a televizní cyklistický pořad.

Na režisérskou sesli usedl Jošihara Tacuja, který režíroval například seriály Joru no Jatterman a Monster Musume no Iru Ničidžó. Hlavní scénáristkou se stala Takahaši Nacuko, jež má na kontě anime Mojašimon a Ore Monogatari!!. Na postu návrháře postav se představí Fucuzawa Džiemon, pro nějž půjde o první zkušenost s touto prací. Doposud pracoval předně jako animátor a v poslední době jako režisér animace dílčích epizod; obě tyto pozice si vyzkoušel u první série Fairy Tail. Animační práce probíhají u studia Actas, které letos produkovalo film Girls und Panzer a trojdílné OVA Cyborg 009 vs. Devilman.

V hlavních rolích se jako postavy Aragaki Aoi, Ičinose Jajoi, Kurata Ami, Saidžó Hinako a Takamija Saki postupně představí seijú Igaraši Hiromi, Kurosawa Jurika, Tójama Nao, Ókubo Rumi a Hikasa Jóko. Sekundovat jim budou Cuda Kendžiró a Tódžó Sajako. Někteří ze zmíněných si již stihli své role vyzkoušet v hudebních CD, která byla přibalena k limitovaným edicím některých svazků mangy.

Děj předlohy se odehrává na vysoké škole, již navštěvuje i prvačka Kurata Ami, která si přijde jako naprosto obyčejné děvče. Jednoho dne náhodou uvidí někoho jet na skládacím kole, do něhož se okamžitě zamiluje. Vezme své neveliké úspory a hned si sama jedno koupí. Následně pronikne do tajů závodní cyklistiky a jízdy na dlouhé tratě. Společně s dalšími čtyřmi studentkami na vysoké založí cyklistický tým Fortuna, jehož cílem bude účast v jednom ze závodů na dlouhou trať.

zdroje:   Ameblo,  twitter