Rozloučení s Durarara!! se blíží

KV_ketsuOficiální stránky anime Durarara!! odhalily informace o poslední části druhé série, která se chystá na televizní obrazovky. V úvodu byl zveřejněn propagační obrázek, který si můžete prohlédnout vlevo. Premiéry se anime dočká 9. ledna na televizní stanici Tokyo MX v čase 23:30. Půjde o završení druhé série Durarara!!, která byla rozdělena na tři části, z nichž každá čítá dvanáct epizod. Po odvysílání každé části následovala čtvrtletní vysílací přestávka.

Tvůrčí tým zůstává logicky stejný jako u předchozích částí. Režii v rukou třímá Ómori Takahiro, který stojí i za seriály Koi Kaze a Samurai Flamenco. Hlavním scénáristou je Takagi Noboru, jehož předchozí díla zahrnují Baccano! a Kuroko no Basuke. Návrhy postav obstaral Kišida Takahiro, jenž dříve dělal na Btooom! a Haikjú!! Hlavní režisérkou animace je Takada Akira, která ze stejné pozice přispěla k Nacume Júdžinčó a Sket Dance. Hudbu složil Jošimori Makoto, jehož skladby jsme mohli slyšet i v Gakuen Alice a Hotarubi no Mori e. Produkce probíhá pod střechou nového studia Šuka.

Úvodní znělku nazvanou „Steppin‘ Out“ nazpívá kapela FLOW, zatímco o závěrečnou „Joker ni Jorošiku“ se postará PENGUIN RESEARCH. I třetí část druhé série vyjde postupně na šesti Blu-ray a DVD discích. První disk se dvěmi epizodami můžeme čekat již 24. února. Původní knižní série autora Narity Rjógoa je již ukončená a čítá třináct knih. Volně na ni navazuje pokračování nazvané Durarara!! SH, které má v současnosti tři knihy.