Kvapně se řítí další Gundam

news_xlarge_thunderbolt_keyvisualNa konci října jsme se prostřednictvím nově spuštěných oficiálních stránek dozvěděli o chystané animované adaptaci mangy Kidó Senši Gundam Thunderbolt. Stránky byly nově doplněny o podrobnější informace, které dávají anime jasnější podobu. Půjde o seriál čítající čtyři epizody, jehož jednotlivé díly budou postupně zveřejňovány skrze webové služby ke stažení, a to ve dvou dostupných balíčcích. V prvním balíčku za pět set jenů získá divák první osmnáctiminutovou epizodu a jako bonus desetiminutový dokument o tvorbě. Druhý balíček stojí dvě stě padesát jenů a obsahuje pouze epizodu samotnou. Úvodní díl můžeme očekávat 25. prosince.

Režie i scénáře se ujal Macuo Kó, jenž režíroval seriály jako Rozen Maiden a Nacujuki Rendezvous. O návrhy postav pro animátory se postará Takaja Hirotoši, který obstaral i návrhy k Zetman a Kekkaiši. Pod návrhy robotických jednotek je u Gundamu již tradičně podepsán Ókawara Kunio, jehož původní návrhy doplní Naka Morifumi, Nakatani Seiiči a Katoki Hadžime. Hlavním střihačem se stal Imai Daisuke. Hudební doprovod složí Kikuči Narujoši. Produkce probíhá pod střechou studia Sunrise.

Co se hlasového obsazení týče, v hlavních rolích uslyšíme Nakamuru Júičiho, Kimuru Rjóheie, Jukinari Toau, Óharu Sajaku, Hirakawu Daisukeho, Sakuju Šunsukeho, Sasaki Mucumiho a Cučidu Hirošiho.

Anime vychází ze stejnojmenné mangy, za níž stojí kreslíř Ótagaki Jasuo. Jeho příběh začal v roce 2012 a doposud čítá šest svazků, přičemž ten nejnovější vyšel letos 30. října. Dění se odehrává souběžně s původní Kidó Senši Gundam sérií, avšak mimo hlavní události. Je to rok, co začal ozbrojený spor mezi Federací a Zeonskou vládou, a v jistém vesmírném sektoru se schyluje k další bitvě, která bude stát stranou zaznamenaných dějin, její průběh však bude neméně dramatický.