Informace o nadcházejících Zelda hrách

81PiPyFiYmL._SL1131_12. listopadu se po několika měsících klidu odvysílala další video prezentace společnosti Nintendo, která poodhalila její ne příliš vzdálené herní plány. Značná část informací se týkala rovněž několika dílů z herní série zvané Zelda no Densecu (v překladu „Legenda o Zeldě“). V první řadě došlo k oznámení předělávky hry s podtitulem Twilight Princess. Ta vyšla původně v roce 2006 pro systémy GameCube a Wii a prodalo se jí přes sedm milionů kopií.

Předělávka pro Wii U ponese prostý název Zelda no Densecu: Twilight Princess HD a dočkáme se jí už příští rok 10. března. K příležitosti vydání hry půjde do prodeje i tematická amiibo figurka ztvárňující ústředního hrdinu Linka ve vlčí podobě a jeho společnici Midnu. Figurka bude pochopitelně kompatibilní se hrou. Při vývoji nové verze Twilight Princess asistuje vývojářské studio Tantalus. Přebal oficiální japonské verze je obrázkem novinky. Video srovnávající vzhled starší a novější verze naleznete pod článkem.

Další informace se týkaly nejčerstvější Zelda hry s názvem Triforce Sandžúši (na západě vydané jako Tri Force Heroes), která vyšla 23. října. Titul je zaměřen především na kooperativní stránku hry, kde se tři hráči snaží společnými silami překonat nástrahy a prostorové hádanky. Tohoto dílu se zatím pouze v Japonsku prodalo přes devadesát tisíc kopií. 3. prosince si budou hráči moci stáhnout bezplatnou aktualizaci, která přidá nové úrovně a dva oblečky.

V závěru bylo ještě zmíněno, že na hře s pracovním názvem Zelda U pro herní konzoli Wii U se stále pracuje a očekávané vydání zůstává uváděno jako 2016.