Filmová láska mezi chlapci

dks_poster_b2_1_blue_CS5Začátkem letošního roku bylo oznámeno, že se manga s názvem Dókjúsei (v překladu „Spolužáci“) dočká animované adaptace. Postupem času byly zveřejňovány bližší informace a nyní již víme, že půjde o film, který bude do japonských kin uveden v následujícím roce; konkrétněji potom 20. února. Od 24. října jsou v předprodeji lístky, k nimž kupující dostane i dvě pohlednice s ilustracemi z filmu. Lístek z předprodeje vyjde na 1300 jenů, což v přepočtu činí přibližně 260 Kč. Upoutávku si můžete pustit pod článkem.

Režie se ujala Nakamura Šóko, která jako vrchní režisérka vedla anime Mawaru Penguindrum. Mimo něj má však zkušenosti především jako animátorka nebo režisérka dílčích epizod. Návrhy postav obstarala Hajaši Akemi, která stejnou roli zastala i u seriálu Fruits Basket. Vedoucím střihu je Nišijama Šigeru, který pracoval i na Kekkai Sensen a Gin no Sadži. O hudební doprovod se postará kytarista Ošio Kótaró. Produkci zaštiťuje studio A-1 Pictures. O distribuci se stará společnost Aniplex.

Za jednosvazkovou předlohou z roku 2006 stojí Nakamura Asumiko, která v následujících letech svůj původní příběh rozšířila o dvousvazkové pokračování Socugjósei a poté ještě jednosvazkové O.B. Předloha začíná při hodině hudební výchovy, kdy si Kusakabe Hikaru všimne, že jeho spolužák Sadžó Rihito nezpívá. Domyslí si, že Rihito jednoduše nemá zpívání nijak v lásce, což se ukáže být mylným předpokladem, když ho po škole uvidí, jak o samotě cvičí právě zpěv. Bezmyšlenkově na Rihita zavolá, čímž se začne odvíjet jejich společný příběh. V roli Hikarua uslyšíme Kamiju Hirošiho a jeho spolužáka Rihitu namluví Nodžima Kendži.