Divine Gate jako anime

CPzP4fzUsAAhuUB.jpg largeČeká nás animovaný seriál Divine Gate, jehož lednová premiéra se blíží. Po doplnění oficiálních stránek o bližší informace již známe tvůrčí tým, hlasové obsazení i vizuální podobu anime. Kromě propagačního obrázku (viz vlevo) byla zveřejněna i upoutávka oznamující zmíněnou lednovou premiéru. Spuštěn byl i twitterový účet.

Na režisérskou sesli usedl Abe Norijuki známý pro seriály Great Teacher Onizuka a Arslan Senki. Zpracování scénáře padlo do rukou Takahaši Nacuko, která pracovala na seriálech Mojašimon a Ore Monogatari!!. Návrhy postav pro animátory dostal na starost Uno Ičiró, jenž vytvořil návrhy pro Soredemo Sekai wa Ucukušii, kde zastal též pozici hlavního režiséra animace. Hudební složku dodá Ozawa Takumi, jehož zkušenosti s anime zahrnují Ókami Kakuši a Hidan no Aria. Animační práce probíhají pod střechou studia Pierrot, které stojí například za aktuálním Osomacu-san.

V hlavních rolích se představí Kakihara Tecuja jako Akane, Saitó Sóma jako Aoto, Itó Kanae jako Midori, Taketacu Ajana jako Hikari a Amamija Sora jako Jukari. Mimo nich uslyšíme Nakamuru Júičiho, Jošina Hirojukiho, Košimizu Ami, Jusu Kódžiho, Išidu Akiru a další.

Seriál vychází ze stejnojmenné mobilní hry, za níž stojí společnosti GungHo Online Entertainment a Acquire. Hra vyšla v září roku 2013 a podařilo se jí dosáhnout čtyř milionů stáhnutí. Cílem hry je procházet labyrintem rozděleným na dílčí sekce. Pro postup dále musí hráč najít klíč a otevřít dveře do další sekce, kde na něj čeká souboj s nepřátelskými příšerami eventuálně s pánem labyrintu.