BLAME! dobude filmová plátna

e40935c3261bd88b5d3ab1f497a3ee90ebeecd8cV pátek 20. listopadu vyšel závěrečný 15. svazek série Sidonia no Kiši autora i kreslíře jménem Nihei Cutomu. Na přebalu této knihy byla uvedena informace, že se první manga tohoto autora dočká animovaného filmu. Jedná se o dílo nazvané BLAME!, které čítá deset svazků, jenž byly publikovány během let 1997 a 2003. Informaci na přebalu následně potvrdil sám autor na svém twitterovém účtu a posléze i portál MoAE, který patří trojlístku časopisů Morning, Afternoon a Evening, jež publikuje nakladatelství Kódanša. Právě v měsíčníku Afternoon pravidelně vycházelo BLAME! i Sidonia no Kiši.

Nihei skrze twitterovou zprávu zveřejnil rovněž fakt, že produkci zaštítí animační studio Polygon Pictures. Tomu Niehiova práce není vůbec cizí, jelikož se v posledních letech postaralo i o adaptaci Sidonia no Kiši, jež se dočkala dvou sérií, z nichž každá čítala dvanáct epizod.

BLAME! se však nesetká s animovanou formou poprvé. V letech 2003 a 2007 byly vytvořeny miniepizody vycházející z této mangy, které se na prostoru několika minut snažily navodit atmosféru předlohy. Dále se BLAME! objevilo v animovaném seriálu Sidonia no Kiši jako „seriál v seriálu“, na nějž se postavy ze Sidonie dívaly. Šlo však o velice krátkou sekvenci dosahující trvání několika desítek vteřin. V centru dění stojí Killy, který v nekonečném městě zvaném Megastruktura hledá jedinou naději na spásu lidstva, a sice síťové terminální geny. Na obranu před nebezpečenstvími nosí gravitační pulsní pušku.

zdroj:   MoAE