Animovaná škola superhrdinů

news_xlarge_myheroacademia_visualV průběhu října se začalo spekulovat o chystané animované adaptaci mangy nazvané Boku no Hero Academia (v překladu „Moje superhrdinská škola“). K úvahám vedlo především zaregistrování domény heroaca.com společností TOHO. Domněnky následně na konci měsíce potvrdilo nové číslo časopisu Šúkan Šónen Jump, kde manga pravidelně vychází. Následně byly registrované oficiální stránky naplněny obsahem a taktéž došlo ke spuštění twitter účtu. Nyní tedy víme, že půjde o televizní seriál, jehož premiéra je chystána na příští rok.

Režie seriálu se ujme Nagasaki Kendži, pod jehož vedením vznikala i anime Gundam Build Fighters a Classroom Crisis. Kuroda Jósuke zastane pozici hlavního scénáristy, kterou si vyzkoušel například u Ókiku Furikabutte a Jormungand. O návrhy postav pro animátory se postará Umakoši Jošihiko, který zajistil i návrhy pro Kenpú Denki Berserk, Mušiši a Casshern Sins. Animační práce probíhají pod střechou studia Bones.

Za předlohou stojí autor i kreslíř Horikoši Kóhei, který na svém současném výtvoru začal pracovat v roce 2014. Manga doposud čítá šest svazků. V jejím středu stojí chlapec Midorija Izuku, který se do světa plného lidí s nadpřirozenými schopnostmi narodil jako zcela obyčejný člověk. I přesto se Izuku nevzdává a sní, že se jednou sám stane superhrdinou. S jasným cílem nastupuje na střední školu Júei, z níž spousta slavných superhrdinů vzešla, takže Izukiho možná čeká stejný osud.