Zimní divadelní podívaná

news_xlarge_rakugo8_oadOficiální stránky nadcházejícího anime Šówa Genroku Rakugo Šindžú byly před několika dny aktualizovány o nové informace, které seriál staví do jasného světla. Půjde o televizní sérii, k jejíž premiéře dojde v zimě příštího roku. Vysílat se bude na stanici MBS v programovém bloku Animeism, kde se v současné době vysílají seriály K: Return of Kings a Sókjú no Fafner Exodus. Píseň úvodní znělky nazpívá Hajašibara Megumi. Stránky dále zveřejnily první plnohodnotnou upoutávku, která je ke zhlédnutí pod článkem.

Režisérem seriálu se stal Hatakejama Mamoru, který doposud režijně vedl pouze seriály Sankarea a nejnovější Rozen Maiden. O sepsání scénáře se postará Kumagai Džun, jenž nabral zkušenosti s Persona 4 The Golden Animation, Reply Hamatora a Aquarion Logos. Hosoi Mieko zajistila návrhy postav stejně jako pro anime Nerawareta Gakuen a Aiura. Hudební doprovod složila Šibue Kana, pro níž to znamená první práci v anime branži. Produkci zaštiťuje Studio Deen.

V hlavních rolích se představí Seki Tomokazu, Jamaguči Kappei, Sudó Šó, Kobajaši Jú, Čafúrin, Ušijama Šigeru, Jusa Kódži a další. Seriál vychází ze stejnojmenné mangy, za níž stojí autorka i kreslířka Kumota Haruko. Ta začala svůj aktuální příběh publikovat v roce 2010 a doposud vydala osm svazků. Manga byla v letošním roce zadaptována do dvou OVA epizod, které byly přibaleny k limitované edici sedmého a osmého svazku.

Manga sleduje život čerstvě propuštěného vězně, jehož rozsudek byl zkrácen na základě dobrého chování. Ten, kterému učarovalo divadelní vyprávění rakugo, se vydává za mistrem jménem Jakumo, v naději, že jej přijme do učení. K všeobecnému překvapení se tak i stane a vězeň, nově přezdívaný Jotaró, začíná pronikat do tajů tohoto japonského umění.