Soutěž o kresleného králíka

usagi24Ve spolupráci s nakladatelstvím Crew jsme pro vás připravili další soutěž. O co se hraje? Nedávno u nás Crew vydalo novou epizodu z příběhů od Američana japonského původu Stana Sakaie. Řeč je samozřejmě o komiksu Usagi Yojimbo: Návrat černé duše.  A abychom vaše šance na výhru zvýšili, tak tuto knihu vyhrají rovnou tři z vás.

Usagi Yojimbo je komiksová série, která se odehrává v Japonsku na počátku 17. století v období Edo. Hlavním hrdinou je Mijamoto Usagi, samuraj, který v bitvě přišel o svého pána, a tak jakožto rónin putuje po Japonsku, potkává zvláštní postavy a zažívá dramatické příhody. V tomto komiksu určeném především dospělým navíc nevystupují žádní lidé, nýbrž antropomorfní zvířata. Například tedy hrdina příběhu Usagi Jodžimbo není člověk, ale, jak už jeho jméno napovídá, králík. Výhodou pro nové čtenáře je pak to, že každá kniha je uzavřeným příběhem, takže můžete začít jakýmkoliv dílem, třeba právě s tím, který můžete vyhrát v této soutěži.

A co je k výhře potřeba? Stačí správně odpovědět na tři otázky uvedené níže a pak už jen doufat, že ze správných odpovědí vylosujeme zrovna vás. Pokud budete mít trochu štěstí, Usagi Jodžimbo: Návrat černé duše může být váš. K odpovědím nezapomeňte napsat i svou poštovní adresu pro případ výhry. Otázky znějí:

  1. Jak se jmenuje autor komiksové série Usagi Yojimbo?
  2. Co v češtině název komiksu Usagi Jodžimbo znamená?
  3. V jakém roce vydalo nakladatelství Crew poprvé Usagiho v České republice?

Své odpovědi společně se svou poštovní adresou posílejte na e-mail soutez@konata.cz a do předmětu zprávy napište usagi. Své odpovědi můžete zasílat do půlnoci pondělí 19. října 2015.