Přehled podzimních televizních anime sérií 2015

Venku se nám značně ochladilo a s podzimem přichází také nová sezóna. Jako vždy hned na úvod musím zmínit, že následující přehled je seskládán čistě z televizních sérií, a tak tu nenajdete žádné chystané filmy, OVA či speciály. Opět jsme do něj nedávali také žádná anime, jejichž hlavní cílovou skupinou jsou malé děti. Seznam sérií nerozšířilo ani pokračování anime World Trigger a Pokemon XY&Z, která plynule navázala na své předchozí řady. I přesto všechno zde vyjmenujeme 48 děl, z nichž 12 je kratšího rázu, což jsou čísla téměř totožná s právě končící letní sezónou.

V Japonsku se lidé nejvíce těší na novou sezónu Gočúmon wa Usagi Desuka?, alespoň tedy podle ankety databáze Charapedia, jíž se účastnilo na 10 tisíc hlasujících. Druhé i třetí místo také obsadila pokračování již rozběhnutých příběhů, kdy stříbrnou příčku obsadilo Haikjú!! a na bronz dosáhlo Owari no Seraph. Až na čtvrté místo se pak propadlo Owarimonogatari.

You Say: Od doby, kdy Madhouse opustil Marujama Masao, se studio potácí převážně (čest výjimkám jako Death Parade) v nenápaditých produkcích, což by se však mohlo změnit s nadcházejícím Wanpanmanem, na němž se nakupila hrst zajímavých tvůrců. A když už je řeč o Marujamovi, tak jeho studio MAPPA na podzim přichází s další inkarnací univerza Garo, kterou starý pán opět vede jako kreativní producent. Bones si připravilo další originální dílo a tentokrát v režii dua Mizušima Seidži a Itó Jošijuki.
SiMiK: Z nových anime mě toho příliš mnoho nezaujalo. Snad jen Heavy Object, kterému možná dám šanci, když příběh pochází od autora novel Toaru Madžutsu no Index. U pokračování se pak celkem těším na nové Utawarerumono a Monogatari.
Mirator: Podzimní sezóna mi moc zajímavá nepřijde, přesto se ale najde několik kousků, u kterých se chci podívat alespoň na první díl. Mezi ně patří Ani Tore! EX a Sakurako-san no Ašimoto ni wa Šitai ga Umatteiru, které mě zaujaly anotací a popravdě nevím, co od nich očekávat. Zajímavě vypadá i Concrete Revolutio: Čódžin Gensó, které mě oslovilo netradiční animací.
Ximara: Z podzimní sezóny mám vyhlídnutá především pokračování, a to Owari no Seraph a Noragami: Aragoto. Nejspíš také vyzkouším Concrete Revolutio: Čódžin Gensó, Gakusen Toši Asterisk a svou lehkou úchylností (kdo má sakra rád kosti?) mě zaujalo také Sakurako-san no Ašimoto ni wa Šitai ga Umatteiru.

Pokud budete mít nějaké připomínky k přehledu, uvítáme vaše názory v komentářích.

172398 Diabolik Lovers More, Blood

Zexcs
Nová řada anime Diabolik Lovers, jež vycházelo před dvěma lety, bude opět mít poněkud kratší epizody. Příběh pokračuje ve vyprávění o Jui, která se ocitla mezi šesti dobře vypadajícími upíry.
175729 Lupin Sansei: L`avventura Italiana

Telecom Animation Film
Slavný zlodějíček se vrací a s ním i jeho přátelé a nepřátelé. Tentokráte se však objeví v prostředí Itálie a pokusí se ukrást tamní poklady. Nový seriál vznikal v koprodukci Japonska a Itálie a svou premiéru si odbyl v italských televizích na konci srpna.
177081 Kagewani

Tomovies
V jistém japonském městě se znenadání vyrojí houf démonů, který začne s chutí zabíjet a požírat nebohé obyvatele. Je na vědci Banbovi Sousukem, aby odhalil tajemství příchodu ďábelských mocností a pokusil se je poslat zpět. A to nejlépe ještě před tím, než se jim podaří vyvraždit celé město.
177187 Lance N` Masques

Studio Gokumi
Hlavním hrdinou originální novely je Hanabusa Jótaró, který dříve patřil do řádu rytířů, jenž jako jeden z mála přečkal až do současné doby. Později z něho však utekl a navenek se nyní snaží vést normální život, přičemž žije dohromady s dívkou jménem Kidóin Makio. Přece jen ale nezavrhl svoje vychování a čas od času si zahraje na maskovaného hrdinu, který chrání Makio. Jednoho dne se při střetu s neznámým rytířem dozví něco, co mu změní život.
176068 Young Black Jack

Tezuka Productions
Hazama Kuró nastupuje na medicínu, aby se stal profesionálním lékařem. Svým přirozeným nadáním ohromí své vrstevníky i učitele. Všechny dny však nebudou šťastné, neb je Kuró předurčen stát se geniálním doktorem podsvětí operujícím bez licence – Black Jackem.
177180 Comet Lucifer

8bit
Příběh anime bez předlohy je zasazen na planetu Gift, na níž se v zemi nachází vzácné krystaly. Hlavní hrdina Sógo žije v těžařském městě a jeho zálibou je sbírání vzácných krystalů. Jednoho dne je zapleten do nepokojů a ztratí se v okolí města. Ve své snaze najít cestu domů najde podzemní jezero, u nějž objeví modrovlasou dívku s červenýma očima.
177040 Gakusen Toši Asterisk

A-1 Pictures
Studio A-1 Pictures si přichystalo adaptaci novely, jež se odehrává ve městě Rikka přezdívaném „Asterisk“. To je světově známé hlavně díky pravidelnému festivalu, během něhož mezi sebou bojují studenti šesti tamních škol. Mezi ně se zařadil i protagonista Ajato, jenž se do Asterisku vydal hledat svůj životní cíl. Bohužel hned při příchodu do města nešťastnou náhodou dokázal naštvat Julis, jednu z nejsilnějších bojovnic, která ho poté okamžitě vyzvala na souboj.
170158 Heavy Object

J.C.Staff
Středobodem příběhu novely od autora Toaru Madžutsu no Index jsou takzvané Objekty, bojové prostředky, jež jsou svým konceptem podobné mechům. I ony totiž mají obrovskou palebnou sílu a taktéž jsou ovládány jedním pilotem. Mezi tyto piloty patří i protagonistka Milinda, která na základně před jednou z bitev pozná Quensera, což je student ze zahraničí, jehož snem je být mechanikem těchto velkých strojů.
177076 K Return of Kings

Go Hands
Po premiéře na filmových plátnech se titul K opět vrací na televizní obrazovky. Děj se odehrává po událostech ve filmu. V moderním Japonsku panuje sedm Králů, kteří sdílí své síly s příslušníky svého klanu. Členové Bílého klanu, Neko a Kuro, věří, že jejich král je stále naživu a pátrají po jeho stopách. Nejsou ovšem jediní, protože klan jungle opět vyráží do akce nejen proti Bílému klanu, ale i proti dalším včetně Červeného klanu, v jehož čele teď stojí Kušina Anna.
176049 Kindaiči Šónen no Džikenbo Returns (2015)

Toei Animation, Yomiuri TV
Druhá řada anime z jara loňského roku, jež sledovalo protagonistu Kindaičiho Hadžime, údajného vnuka slavného a úspěšného detektiva Kindaičiho Kosukeho. Ten se společně se svou přítelkyní Mijuki vydal do Hongkongu, aby zde zhlédl módní přehlídku. Co čert nechtěl, Mijuki byla unesena, ovšem nebyl by to Kindaiči Hadžime, kdyby se ji okamžitě nevydal hledat. Avšak Mijukino unesení ho dovedlo ke zcela jinému případu.
175986 Noragami Aragoto

Bones
Pokračování anime ze zimy loňského roku, která se zaměřila na nevýznamného bůžka Jata, jehož životním snem je mít plno uctívačů. Nová sezóna by se měla zaměřit na příběhovou linii točící se kolem bohyně války, Bišamon.
176283 Rakudai Kiši no Cavalry

Silver Link, Nexus
V tomto fantasy světě se ocitneme na akademii pro magické rytíře, jejichž zbraně jsou vytvořeny z jejich vlastních duší. Protagonista Kurogane Ikki zde také studuje, sám ale žádný velký magický talent nemá a pro špatné známky je nucen opakovat ročník. Díky pravidlu nového ředitele začne nečekaně bydlet se Stellou Vermillion, která naopak patří mezi ty nejlepší na škole a říká se o ní, že patří mezi největší talenty současné generace. A jak už to tak bývá, moc to mezi nimi neklape.
177272 Sókjú no Fafner: Dead Aggressor – Exodus 2

Xebec Zwei
Pokračování, které naváže na příběh první řady z počátku letošního roku, jež se odehrávala dva a půl roku po konci filmu Heaven and Earth a zaměřila se opět na stroje Fafner, s jejichž pomocí lidstvo bojuje s nepřátelskou mimozemskou rasou.
175071 Concrete Revolutio: Čódžin Gensó

Bones
Tokio zaplavili nadlidé všech druhů. Někteří se takoví narodili, jiné polil radioaktivní odpad, další získali nadlidskou moc v důsledku experimentování, mnozí jsou mimozemšťané a někteří nepocházejí z této doby a dokonce ani světa. S enormním množstvím takových bytostí na jednom místě, však mohou vyvstat rozličné komplikace. Uvědomuje si to i vláda, která hodlá situaci řešit. Utvoří proto zvláštní útvar, který má za úkol tyto nadlidi vyhledat, dohlížet na ně, v případně nutnosti je potlačit nebo chránit. V čele nového státního orgánu stojí Hitojoši Džiró.
177031 Haikjú!! Second Season

Production I.G
Hrdinové z první série se vracejí v čele opět s Hinatou Šojou, malým ale nadšeným hráčem volejbalu. Bude záležet na každém hráči, jak se vyrovná s předchozí porážkou a zdali se celý tým dokáže dát do kupy, jelikož další turnaj se kvapem blíží.
175463 Kidó Senši Gundam: Tekkecu no Orphans

Sunrise
Tři sta let po velké válce Země s Marsem se vyslankyně Cordelia vydává na modrou planetu s cílem vyjednat svobodu pro město Chryse, jenž je na Marsu okupováno vojáky Země. O její ochranu se stará společnost CGS, jejímiž členy jsou i Mikazuki Augus a Orga Icuka. Cordelia i její konvoj je však napaden organizací zvanou Gjallarhorn, čehož se k dezerci rozhodne využít Orga. On i Mikazuki se tak dostávají do nového konfliktu. Aby odvrátil Gjallarhornský útok, nasedne Mikazuki do pilotovatelného robota ze staré války zvaného Gundam Barbatos.
177264 Owarimonogatari

Shaft
Araragi je zpět v adaptaci již skoro závěrečných novel z Monogatari světa, v nichž se nám představí nová hrdinka Oikura Sodači, jež figuruje na obálce poslední novely. Anime by mělo začít příběhem, kterak se Araragi poprvé setkal s Ošino Ógi, jež o sobě tvrdí, že je neteří Ošina Memeho.
175841 Šingeki! Kjodžin Čúgakkó

Production I.G
Komediální re-imaginace původní mangy Šingeki no Kjodžin nás opět zavede do světa sužovaného brutálními útoky nezkrotných titání, ovšem tentokráte nebude na pořadu dne likvidace nebezpečných bytostí ale střední škola.
176880 Utawarerumono: Icuwari no Kamen

White Fox
Téměř po deseti letech se vrací Utawarerumono, které se navzdory očekávání mnoha fanoušků nezaměří na osud Aruru, ale představí nám nové hrdiny. Protagonista Haku se probere v neznámém zasněženém prostředí a bez vzpomínek na svou minulost, podobně jako tomu bylo s Hakuorem v dřívějším Utawarerumono. Po útoku příšery mu život zachrání Kuon, které nechybí zvířecí ouška a ocásek.
177065 One-Punch Man

Madhouse
V hlavní roli superhrdinského příběhu stojí One-Punch Man, který trénoval tak usilovně, až mu vypadaly všechny vlasy a dokáže kteréhokoliv nepřítele vyřídit jedinou ranou. Jenomže právě to ho tolik trápí, poněvadž vybíjení záporáků se mu stalo nezajímavou rutinou a pořádný soupeř se ne a ne ukázat.
176328 Hidan no Aria AA

Doga Kobo
Adaptace spin-off mangy k novele, jejíž příběh inspiroval televizní sérii z roku 2011, a nebude se tak jednat o její druhou řadu. Děj se zaměří na novou postavu Mamiju Akari, jež studuje v prvním rokem na akademii a za svůj největší vzor si bere Kanzaki H Ariu, hlavní hrdinku novely.
172850 High School Star Musical

C-Station
Děj se bude odehrávat na střední škole, jež je zaměřena na muziku. Tu navštěvuje také pětice hlavních hrdinů snažící se dostat mezi elitní skupinku tří nejlepších studentů.
177174 Osomacu-san

Studio Pierrot
Původní manga Osomacu-kun vypráví o nezbedných šesterčatech a jejich kamarádech. Nové anime se k šesterčatům vrátí, ale bude sledovat jejich osudy v dospělosti.
169751 Juru Juri San Hai!

TYO Animations
Třetí pokračování náhledu do života dívek na nižší střední škole Nanamori. Společně se baví, společně zabíjejí čas, společně překonávají běžné každodenní překážky a někdy zas řeší vzájemné osobní konflikty. Manga vychází od roku 2008 v časopise Comic Juri Hime, patřící pod nakladatelství Ičidžinša. V únoru tohoto roku se do obchodů dostal již třináctý svazek a kromě toho byly publikovány také již dva svazky spin-off mangy Ómuro-ke, zaměřující se na jednu z vedlejších postav a její sestry.
174743 DD Hokuto no Ken 2: Ičigo Adži+

Ajia-dou
Adaptace spin-off mangy, která paroduje původní Hokuto no Ken. Vtipy v této nové sérii se budou točit hlavně kolem Southera, který se objevuje na různých místech původního příběhu, kde by neměl co dělat.
175520 Dance with Devils

Brain`s Base
Tačibana Ricuka, stále ještě bydlí se svou matkou a žije obyčejným životem. Vše se ale změní, když přijde na to, že řada jejích spolužáků jsou ve skutečnosti démoni.
175784 Ore ga Odžó-sama Gakkó ni „Šomin Sample“ Tošite Gets-sareta Ken

Silver Link
Děj původní novely začíná únosem hlavního hrdiny Kimita jednou elitní akademií, jež je umístěna v odlehlých horách a je zaměřena pouze na výchovu dívek z vyšších vrstev společnosti. Kimito se tak nedobrovolně ocitne v situaci, kdy má pomoci se zlepšením sociálních dovedností dívek, jež nikdy předtím nekomunikovaly se stejně starým protějškem opačného pohlaví.
176436 Sakurako-san no Ašimoto ni wa Šitai ga Umatteiru

Troyca
Příběh se zaměří na středoškoláka Tatewakiho Šótaróa, který se seznámí s poněkud podivnou, ale krásnou Kudžó Sakurako. Ta má již střední školu pár let za sebou, je z bohaté rodiny a má ráda kosti. Dokonce tak moc, že je vyhledává a k jednotlivým případům si s sebou vodí i Šótaróa.
175496 Taimadó Gakuen 35 Šiken Šótai

Silver Link
Zápletka se odehrává ve světě, kde uživatelé magie již téměř vymřeli. Magie, jakožto bojový prostředek, byla totiž nahrazena střelnými zbraněmi, stejně jako ona sama kdysi nahradila meče. Takeru Kusanagi chodí na akademii pro protlačování magie, ve které se učí jak správně vykonávat práci Inkvizitora a potlačovat hrozby uživatelů magie. Nicméně on sám zrovna neumí používat střelné zbraně a exceluje pouze v boji s mečem. Proto je přesunut do 35. zkušební čety, která je určená studentům, co se jinam nehodí. Jednoho dne je k nim přidělena i krásná Óka Óti, jež naopak oplývá talentem pro střelné zbraně.
177054 Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider

A-1 Pictures
Saikawa Sóhei je členem výzkumného ústavu, jehož osazenstvo se zrovna chystá na hromadný výlet, který doprovází i Nišiinosono Moe, dcera Sóheiova učitele. Nikdo z nich nepředpovídal, že naleznou mrtvolu, jejíž záhada je dovede až k případu sériových vražd.
177035 Garo: Guren no Cuki

Touhoku Shinsha, MAPPA
Nová inkarnace z univerza Garo bude dobovým dramatem zasazeným v éře Heian, kde na výpravu za vymícením lidožravých démonů vydá mladý bojovník Raikou, jemuž budou pomáhat trojice přátel a samozřejmě jeho vlastní zlatá vlčí zbroj.
171308 Gočúmon wa Usagi Desuka??

Kinema Citrus, White Fox
Druhá řada anime, jež vznikala na motivy stejnojmenné čtyřpanelovky autora používajícího přezdívku Koi. Hlavní hrdinka Cocoa je ubytovaná v kavárně Rabbit House, v níž musí začít pomáhat s obsluhou. Jak to tak u těchto mang bývá, tato práce jí umožnila poznat mnoho zvláštních lidí.
177225 Owari no Seraph: Nagoja Kessen Hen

Wit Studio
Druhá polovina první série přinese do popředí opět konflikt lidí a upírů, kteří soupeří o vládu nad světem. Vracejí se i staří kamarádi Júičirou s Mikaelem a bude jenom na nich, zdali se nechají smést vlnami konfliktu znesvářených stran, nebo dojdou vzájemnému porozumění a opráší staré přátelství.
174738 Šinmai Maó no Testament Burst

Production IMS
Anime po půl roce naváže na příběh Tódžóa Basary, jehož dům se ocitl v hledáčku dcery pána démonů a sukuby. Z těchto dívek se nakonec nevyklubaly až tak špatné osoby, jak by se mohlo na první pohled zdát, a Basara se nakonec rozhodne, že je bude chránit.
177668 Valkyrie Drive: Mermaid

Arms
Hlavní hrdinkou originálního anime je dívka Tokonome Mamori, která dorazí na jeden z pěti umělých ostrovů, který se jmenuje Mermaid. Zde se dostane do problémů a je obklíčená nepřáteli. Pomůže jí až dívka Mirei, která se umí přeměnit ve zbraň.
176293 Hacka Doll: The Animation

Creators in Pack
Od studia, jež vytvořilo Military! a Dančigai, přichází další kraťas, který tentokrát hledal inspiraci v mobilní aplikaci fungující jako inteligentní čtečka zpráv. Na anime navíc spolupracuje tvůrce Kill La Kill, studio Trigger.
177156 Miss Monochrome The Animation 3

Sanzigen, Liden Films
Již třetí pokračování anime o android bytosti Miss Monochrome, která se snaží stát se populární aidoru, ale ať dělá co dělá, tak se jí to nedaří. Vyrábí svoje nendoroidy, zkouší upoutat pozornost zeleninou či vystupuje jako race queen, ale ne a ne se přiblížit populární aidoru Kikuko, kterou obdivuje. Upoutávka níže je na první řadu.
177188 Itoši no Múco

DLE
Roztomilý a svérázný psík Muco žije v horách se svým pánem sklářem Komatsuem. Seriál bude sledovat jejich veselé příhody.
174963 Ame-iro Cocoa: Rainy Color e Jókoso

EMT Squared
Anime naváže na kratší sérii z jara, která sledovala prváka na vysoké, Tokuru Aoiho. Ten si sehnal brigádu v kavárně Rainy Colour, což ho přivedlo mezi nové lidi, s nimiž si užil spoustu zábavy. Odkaz na Youtube směřuje k reklamě na první řadu.
176890 Komori-san wa Kotowarenai!

Artland
Adaptace čtyřpanelovky, která má celkem jednoduchou zápletku. Hlavní hrdinka, čtrnáctiletá Komori Šuri, je příliš hodná na to, aby nevyslyšela prosby lidí ze svého okolí, a tato vlastnost ji přivede do řady komických situací.
174518 Kowabon

Ilca
Ve světě, kde skryté kamery sledují každý kout a soukromí není víc než prchavá iluze, se začne odehrávat příběh čisté hrůzy a děsu.
175002 Onsen Jósei Hakone-čan

Asahi Production
Anime bude sledovat, kterak se po letech spánku probudí jedna víla obývající horké prameny. Jelikož svým vzhledem připomíná mladou dívku, rozhodne se začít spolupracovat s místními lidmi, aby opět nabila svou ztracenou sílu.
177096 Peeping Life TV: Season 1??

Forest Hunting One, CoMix Wave Films
Hrdinové z různých anime se zde objeví, kterak prožívají obyčejnější části svého života. Animace vznikla za pomoci snímání pohybu herců a počítačově generované animace.
177528 JK Meši!

Namiki Hiroshi
Kratičké anime od nezkušených tvůrců bude sledovat středoškolačky, kterak experimentují s vařením.
177041 Tantei Team KZ: Džiken Note

Signal MD
Tačibana Aja je šesťačka, která se starala hlavně o školu, přátele a rodinu. Jednoho dne se pozná se čtyřmi osobitými chlapci a společně utvoří detektivní spolek, který řeší nejrůznější případy ve svém okolí.
175707 Fushigi na Somera-chan

Seven
I na tuto sezónu si studio Seven přichystalo kraťas, který tentokrát hledal svou inspiraci v čtyřpanelovce, jejíž hlavní hrdinka Somera má magické schopnosti.
176906 Ani Tore! EX

Rising Force
Příběh sleduje hned pět různých holek, které si daly za cíl stát se idoly. Toho chtějí dosáhnout netradičně pomocí cvičení. Trénují všemi možnými způsoby, od kliků přes sklapovačky až po jógu, taiči nebo tanec.