Podrobnosti o chystaném novém Macross anime

deltamain01.pngJiž před více než rokem se při repríze Macross Frontier objevila krátká zpráva, že se začalo pracovat na novém anime z univerza Macrossu a až od konce letošního září se pomalu ale jistě začalo objevovat více informací o této připravované sérii. Macross Delta, jak zní její název, dnes bylo podrobněji představeno na akci, jež byla živě streamována na Internetu. Dočkali jsme se nejen představení seijú hlavní hrdinky a tvůrčího týmu, ale rovnou byla také odprezentována první minutu a půl dlouhá upoutávka. Na jejím konci bylo také oznámeno, že se anime objeví v televizi na silvestra ve speciální předběžném vysílání.

Novou hlavní postavu, idol jménem Freyja Wion, ztvární Suzuki Minori, osmnáctiletá vítězka konkurzu, který proběhl loni v prosinci. Pro ni je to navíc hned první role v anime. Po jejím boku stanou ještě čtyři další seijú, jejichž hrdinky dohromady utvoří pěveckou skupinu. Představen byl také vzhled mechů, které se budou prohánět po obloze. Jejich návrh si můžete prohlédnout v malé galerii před upoutávkou.

Anime bude vznikat u studia Satelight, jež v minulosti pracovalo na Macross Frontier. Také hlavní režisér a tvůrce námětu Frontier, Kawamori Šódži, se na stejné pozici objeví i u nové série. Režii dostal na starost Jasuda Kendži, který dříve pracoval na Arata Kangatari. Scénář pak sepíše Nemoto Tošizó, jenž se naposledy věnoval anime Log Horizon. O vzhled postav se postarala designerka Madžiro (Barakamon) a animátor Šindó Jú (Oregairu).

zdroje:   ANN 1,  ANN 2