Originální anime Active Raid

main_tListopadové číslo měsíčníku Newtype, který patří nakladatelství Kadokawa, na svých stránkách přineslo oznámení o chystaném originálním animovaném počinu, který by si měl odbýt svou premiéru v zimě příštího roku, konkrétněji v lednu. Článek v časopise se zmiňuje o televizní produkci, která by se měla vysílat na stanici Tokyo MX. Celý název seriálu zní Active Raid: Kidó Kjóšúšicu Dai Hakkei. Nově byly taktéž otevřeny oficiální stránky, které nabídly první propagační obrázek.

Produkci povede z pozice hlavního režiséra Taniguči Goró, který má na triku například seriály Planetes a Džunkecu no Maria. Pod ním bude stát režisér Akitaja Noriaki, jenž nabral zkušenosti se třemi sériemi anime Bakuman. a prvním filmem Persona 3. Arakawa Naruhisa dostal na starosti scénář, jako tomu bylo i u anime Kingdom a Maojú Maó Júša. Původní návrhy postav obstaral mangaka Saeki Šun, který v současné době kreslí Šokugeki no Sóma. Přepracování návrhů pro animátory zvládla Nišida Asako, jejíž práce zahrnuje Mórjó no Hako a Love Live! School Idol Project. Hudební doprovod je v rukou Nakagawy Kótaróa, který s režisérem Tanigučim spolupracoval již na seriálech Scryed, Planetes a Coge Geass.

Seriál bude zasazen do Tokia, jehož čtvrti čelí úpadku a zvýšené kriminalitě. S tím se snaží něco udělat policejní složky, které do nejhorší tokijské oblasti přidělí osmou jednotku Útvaru pro veřejnou bezpečnost. Její členové dostanou od vyšších autorit povoleno pro potírání zločinu využít mechanické zbroje zvané Willware. Animační práce zajistí studio Production IMS.