Animace filmu Koe no Katači se zhostí Kyoto Animation

144464231253Anime adaptace mangy Koe no Katači byla oznámena již před necelým rokem při příležitosti vydání poslední kapitoly mangy. Nicméně až nyní byly odhaleny podrobnosti týkající se produkčního týmu. Na další detaily, jako datum premiéry či délka stopáže filmu, si budou fanoušci muset ještě počkat.

Manga vypráví příběh o neslyšící dívce Nišimiji Šóko, která začne navštěvovat novou základní školu. Bohužel k její smůle ji noví spolužáci začali šikanovat právě kvůli jejímu handicapu. V čele těchto agresorů stojí chlapec Išida Šója. Dokonce to zajde až tak daleko, že je Šóko nucena změnit školu. Nedostatek obětí vede k tomu, že nakonec je šikanován svými spolužáky i sám Šója. Nicméně několik let po těchto událostech Šóju začalo trýznit svědomí kvůli tomu, jak se ke Šóko choval, a chce to napravit tím, že se stanem jejím kamarádem.

Animace se chopilo studio Kyoto Animation, které můžete znát z filmu a série Tamako Love Story nebo z letošního Hibike! Euphonium. Režie se ujala Jamada Naoko, která nabrala zkušenosti jak v obou zmíněných projektech, tak i v obou sériích a filmu K-On!.

Za samotnou mangou stojí další zástupkyně něžného pohlaví, Óima Jošitoki. Manga začínala jako jednorázovka v roce 2011 v časopise Bessacu Šónen Magazine společnosti Kódanša, ze kterého se po úspěchu přesunula již jako plnohodnotná série do Šúkan Šónen Magazine stejné společnosti. Zde i definitivně skončila v roce listopadu 2014 a celkem se dočkala sedmi svazků.

zdroje:   Crunchyroll,  ANN