Spin-off Monster Hunter Stories se představuje v nových upoutávkách

monster_hunter_storiesMinulý týden ve čtvrtek na akci Tokyo Game Show japonská vývojářská herní společnost Capcom oznámila, že se jejich chystané RPG Monster Hunter Stories dočká i vlastní anime adaptace. O ní bylo akorát prozrazeno, že se začne vysílat příští rok na stanici Fuji TV. Příští rok má vyjít i samotná hra na Nintendo 3DS, účelem anime je tedy pravděpodobně zvýšit povědomí o hře.

Monster Hunter je populární japonskou fantasy herní sérií, kde je úkolem hráče hledat a zabíjet monstra. Jak ale lze vyvodit ze dvou nově uveřejněných videí, která jsou pod článkem, v tomto spin-offu bude cílem hraní něco trochu jiného. Zde totiž úkolem hráče není monstra lovit, ale ochočit je. Hra se odehrává ve světě „jezdců na monstrech“, kteří se snaží s monstry navázat hluboké přátelství, což v nich probouzí nové síly. Příběh začíná ve vesnici těchto jezdců, nicméně náš protagonista se rozhodne cestovat a dostane se do společnosti lovců monster, kteří se na ně dívají jinak a on se musí naučit s nimi žít.

Producent Cudžimoto Rjozo o hře prohlásil, že „chtějí vyprávět příběh, který může být vyprávěn pouze v RPG podobě, a mít příběh plný zábavy, který zároveň zachovává typický pohled na svět ze série“.

Herní série Monster Hunter je populární, dohromady se dočkala již více než 31 milionů prodaných kopií. Zatím posledního dílu série, Monster Hunter 4G, se prodalo přes 3 miliony kopií. Kromě spin-offu se ještě chystá Monter Hunter X, který má vyjít letos na podzim, a na Konatě jsme vás o něm již informovali.


zdroj:   ANN