Sangacu no Lion rozšiřuje pole působnosti

sangatsuNadcházející číslo čtrnáctideníku Young Animal, jejž publikuje nakladatelství Hakusenša, na svých stránkách přinese oznámení týkající se mangy zvané Sangacu no Lion (v překladu „Březen přichází jako lev“). Letošní 19. číslo časopisu, který je domovem sériím Berserk, Džisacutó a Futari Ečči, vyjde až 25. září, tedy příští týden v pátek, ovšem fotografie stránek s oznámením unikly na veřejnost již nyní. Hlavním předmětem novinky je nadcházející dvojice adaptací, přičemž jedna bude televizním animovaným seriálem zatímco druhá hraným filmem. Jak už to tak bývá, bližší informace prvotní oznámení neposkytlo.

Kreslířka Umino Čika zahájila svůj nejnovější výtvor v roce 2007 a doposud vydala materiálu na deset svazků, přičemž nejnovější, jedenáctý svazek vyjde 25. září. Jedno z autorčiných předchozích děl se již dočkalo dvou animovaných adaptací, a to v letech 2005 a 2006. Jde o mangu Hačimicu to Clover (v překladu „Med a čtyřlístek“), jejíž první série čítala čtyřiadvacet epizod a pokračování dvanáct epizod. Obě série se vysílaly v programovém bloku noitaminA na televizní stanici Fudži TV. Sangacu no Lion získalo v roce 2011 cenu Manga Taišó. V témže roce společně s mangou Učú Kjódai získalo hlavní cenu nakladatelství Kódanša a v roce 2014 zvítězilo v hlavní kategorii Cen Tezuky Osamua.

Ve středu děje stojí chlapec Kirijama Rei, který v dětství osiřel a nyní se vydává osamělou cestou k titulu profesionálního hráče šógi. Šťastnou náhodou se jednoho dne setká s Akari a jejími dvěma sestrami, Hinatou a Momo, kterým se dost možná podaří obměkčit Reiovo chladné srdce. U příležitosti vydání desátého svazku došlo ke spolupráci autorky mangy a hudební skupiny Bump of the Chicken, jejímž výsledkem byl videoklip s obrázky z mangy doprovázené písní „Fighter“, na nějž se můžete podívat pod článkem.