Prince of Stride v animované podobě

visual_01Společnost Kadokawa oznámila animovanou adaptaci hry pro dívky zvané Prince of Stride, která vyšla minulý rok na podzim pro herní platformu PS Vita od společnosti Sony. Následovalo spuštění oficiálních stránek, které s sebou přineslo základní informace nadcházejícího anime. V první řadě víme, že půjde o televizní seriál nesoucí název Prince of Stride: Alternative, jehož premiéra je naplánována na leden příštího roku. Rovněž byla zveřejněna úvodní upoutávka představující první pohled na anime v pohybu. Podívat se na ni můžete pod článkem.

Režie animovaného seriálu se chopí Išizuka Acuko, která stála například za loňskými No Game No Life a Hanajamata. Hlavním scénáristou se stal Kišimoto Taku, jehož práce zahrnuje anime Usagi Drop a Haikjú!!. O návrhy postav pro animátory se postará Kokunen Ó, jenž doposud pracoval především jako animátor. Produkce probíhá pod střechou studia MADHOUSE.

Hra stojící seriálu předlohou představuje šestici chlapců, která se věnuje fiktivnímu týmovému sportu, v němž soutěžící běhají štafetu skrze celá města. Cílem každé zúčastněné školy je prestižní soutěž tohoto sportu zvaná „Závěr léta“, kam se kvalifikují pouze ti nejlepší. Hlasové obsazení ze hry se navrátí i v anime a proto se můžeme těšit mimo jiné na jména jako Eguči Takuja, Okamoto Nobuhiko, Ono Daisuke, Okiaju Rjótaró, Šimono Hiro, Ono Kenšó a Suwabe Džuniči.