Manga Magi vstupuje do závěrečné části

magi_volume_27V letošním 43. vydání časopisu Šúkan Šónen Sunday společnosti Šogakukan bylo oznámeno, že v manze Magi skončila třináctá příběhová část, jenž byla zaměřená na království Kó. V dalším vydání časopisu, které vyjde 28. října, tak započne její závěrečná část.

Dále bylo oznámeno, že Magi dostane 30. září v jednu v noci v televizi prostor pro odvysílání speciálního pořadu, v němž bude probíhat diskuze o světu Magi zaměřená na OVA Sindbad no Bouken a rovněž se zde diváci dozví „nejnovější informace“ o sérii. Zde by tak mohl být ohlášen další díl této OVA, která se nyní skládá z pěti dílů a zaměřuje se na první dobrodružství Aladina.

Kromě OVA se manga dočkala i anime sérií. První série vycházela od podzimu 2012 do jara 2013 a měla celkem 25 dílů. Druhá série začala vycházet ještě ten rok na podzim a stejně jako první série měla 25 epizod a vycházela do jara příštího roku.

Autorka mangy Ótaka Šinobu se nechala volně inspirovat sbírkou Tisíce a jedné noci. Příběh sleduje putování chlapce Aladina, který se rozhodl poznat svět. Jeho nejlepším kamarádem je džin obývající flétnu. Nicméně Aladin není obyčejný chlapec – velmi brzy se na svých cestách dozvěděl, že je kouzelníkem a že jeho údělem je chránit svět před silami zla.

zdroj:   ANN