Bližší pohled na anime Young Black Jack

news_xlarge_ybj_keyLetos v květnu jsme informovali o chystané animované adaptaci mangy zvané Young Black Jack (v překladu „Mladý Black Jack“). Původní oznámení z čtrnáctideníku Young Champion, kde předloha pravidelně vychází, však bylo na informace poměrně strohé. Nedávno ovšem došlo ke spuštění oficiálních stránek, které následovalo zveřejnění hlavních jmen z tvůrčího týmu, hlasového obsazení a data premiéry. Taktéž byla uvolněna první upoutávka, již si můžete pustit pod článkem.

Režie televizního seriálu se ujme Kase Micuko, jenž má na svědomí například Saišúheiki Kanodžo a Ristorante Paradiso. Příběh do podoby scénáře přepracuje Takahaši Rjósuke, který mimo jiné napsal scénář k anime Flag. Takahaši se však předně věnuje režii. Z tohoto oboru má na kontě Sókó Kihei Votoms a Hi no Tori. Na celý projekt Young Black Jack proto bude i dohlížet. Miura Nana společně s Katajamó Mijuki obstarají návrhy postav pro animátory a taktéž zastanou pozice hlavních režisérů animace. Obě ženy mají doposud zkušenosti výhradně s animací jako takovou. Produkci zaštiťuje animační studio Tezuka Productions stojící za anime Gendži Monogatari Sennenki a Mokke.

Premiéru si anime odbude letos na televizní stanici TBS v pátek 2. října ve dvě hodiny v noci. Hudební doprovod složí Ikeda Daisuke, který se postaral i o hudbu k seriálům Project ARMS a Sajuki Reload. Mladého Black Jacka stále operujícího pod jménem Hazama Kuró namluví Umehara Júičiró. Sekundovat mu budou Itó Šizuka a Jusa Kódži. Role vypravěče se zhostí Ócuka Akio.