Oznámena anime adaptace mangy Nidži-iro Days

nijiiro_daysV zářijovém vydání časopisu Bessatsu Margaret byla oznámena anime adaptace mangy Nidži-iro Days (v překladu Duhové dny) a při té příležitosti byly spuštěny i oficiální stránky. Trochu netradičně tak již známe i namluvení, kterého se ujmou stejní seijú jako u drama CD, a dokonce byla poodhalena i část produkčního týmu. Přitom nebylo ani naznačeno, kdy se série dostane do vysílání.

Příběh se soustředí na čtveřici dobrých kamarádů ze stejné třídy – Nacuki, Tomoja, Keiiči a Cujoši. Škole se moc nevěnují a ani nechodí do žádných kroužků. Všechen svůj volný čas věnují zábavě, hlavně holkám. Nicméně Nacuki je docela nesmělý, a tak se cítí bezradně, když se zamiluje do dívky z jiné třídy. Naštěstí má své kamarády, kteří se ho všemožnými způsoby snaží nakopnout.

Režie se ujal Ókubo Tomihiko, který doposud nemá moc zkušeností na pozici hlavního režiséra. Možná právě proto na něj bude dohlížet Amino Tecuró, jenž naopak nabral zkušenosti například na anime Macross 7 nebo Šiki. Scénář pochází od Itami Aki, jejíž um jste mohli spatřit v loňském anime Mangaka-san to Assistant-san to The Animation nebo předloňském Aku no Hana.

Autorem mangy je Mizuno Minami, který ji začal vydávat ze začátku roku 2012. Od té doby stihlo vyjít již devět svazků a desátý svazek je již na cestě, dočkáme se ho už příští měsíc. Manga již dříve inspirovala drama CD, které bylo přibaleno k limitované edici sedmého svazku v říjnu 2014.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll