Další z novel oceněných v soutěži Kyoto Animation Award se dočká anime adaptace

musaigen_no_phantom_worldNa oficiálním Twitter účtu společnosti Kyoto Animation bylo v pátek oznámeno, že novela Musaigen no Phantom World se dočká anime adaptace. V příspěvku byla přiložena i ilustrace, kterou můžete vidět nalevo.

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti ve světě, kde přízraky nejsou jenom představami, ale jsou reálnými bytostmi. Úkolem protagonistů, kteří chodí na akademii Hosea, je s těmito přízraky bojovat. Aby to však nebylo tak jednoduché, do hry se navíc přidává tajemná organizace.

Novelu napsal Hatano Sóičiró a ilustrace k ní vytvořil Širabi. Novela byla vydána v roce 2013 a ve stejném roce se dočkala i čestného uznání ve čtvrtém ročníku Kyoto Animation Award. Nejedná se nicméně o první novelu oceněnou v této soutěži, která se může pyšnit svou anime adaptací. Anime adaptace se dočkala již z prvního ročníku soutěže novela Čúnibjó demo Koi ga Šitai! a z druhého Kjókai no Kanata. Jedinou novelou, která kdy vyhrála hlavní cenu, byla v minulém roce Violet Evergarden. Letos opět žádné ceny uděleny nebyly.